MALEZIJA

JAVNO BIČEVALI LEZBIJKE JER SU SE 'POHVATALE' U AUTU Zaljubljene djevojke priveli na vjerski sud: 'Nije nam bio cilj ozlijediti ih ili mučiti'

 Screenshot YouTube

Dvije Malezijke islamske vjeroispovijesti u dobi od 22 i 32 godine kažnjene su na vjerskome sudu u pokrajini Terengganu zbog pokušaja lezbijskoga seksa u automobilu, prenio je u ponedjeljak BBC.

Žene su zbog svojega "zločina" javno izbičevane - svaka je dobila po šest udaraca štapom, a sve je gledalo barem stotinjak ljudi.

Prema riječima vjerskih dužnosnika, ovo je bila prva kazna izrečena za istospolne odnose, koji su u Maleziji ilegalni i prema svjetovnim i vjerskim zakonima.

Aktivisti za ljudska prava odmah su oštro reagirali na spomenuti slučaj, a Satiful Bahri Mamat, član državnoga vijeća pokrajine Terengganu, javno je stao u obranu oštre sudske odluke.

- Nije nam bio cilj ozlijediti ili mučiti te žene, a bičevanje je bilo javno kako bi poslužilo kao lekcija cjelokupnome društvu - objasnio je Satiful Bahri Mamat za lokalne medije.

Inače, dvije žene uhićene su još u travnju ove godine. Obje su priznale krivnju na sudu, a osim bičevanja, dobile su i novčanu kaznu u iznosu od 619 dolara (oko 3900 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:20