SLUČAJ NESTALE ANE

Javnost sve žešće traži odgovor na ključno pitanje: ‘Reći ću vam zašto to još nismo učinili...‘

Istražitelji svakoga dana dobivaju nove informacije i pronalaze tragove, od podmetnutog požara do tragova krvi...

Ana i Brian Walshe

I dalje se traga za majkom troje djece Anom Walshe (39), rođenom Beograđankom, koja je nestala u Cohassetu. Istražitelji svakoga dana dobivaju nove informacije i pronalaze tragove, od podmetnutog požara do tragova krvi, no nisu našli ništa konkretno što bi ih dovelo do nje. Glavni osumnjičeni je njen suprug koji izgleda skriva velike tajne.

Prisjetimo se da ova stravična priča počinje u novogodišnjoj noći kad je Ana nestala. Njezina majka Milanka Ljubičić beogradskim je medijima ispričala kako je Ana novogodišnju noć provela sa suprugom i još jednom prijateljicom, koja je otišla oko 1.30 ujutro. Suprug Brian je navodno otišao spavati, a za Anu je kazao da je u ranim jutarnjim satima otišla Uberom ili Lyftom do zračne luke Logan.

Policija je utvrdila naknadno da se Ana nije pojavila u zračnoj luci Logan u Bostonu, odakle je rezervirala let za Washington, gdje je imala kuću i radila kao agentica za nekretnine. Suprug je čekao tri dana da prijavi njezin nestanak, a tada je nestanak prijavio i poslodavac.

- Tražimo pomoć javnosti i medija u lociranju Ane Walshe - rekao je šef policije Cohasseta William Quigley u petak, 6. siječnja.

U samo tjedan dana od prve konferencije za novinare ova je priča dobila niz obrata koji bi mogli biti ključni za rješavanje nestanka. Od nepovezanog požara koji je izbio na drugom kraju grada u kući koju su Walsheovi nekoć posjedovali, do pretraga kontejnera North Shorea gdje su istražitelji pronašli dokaze povezane s Anom Walsh. Iznenađujuća je bila i vijesti da je policija pronašla krv i krvavi nož u podrumu kuće koju su Walsheovi iznajmili.

Brian je trenutno u zatvoru, a za sada je optužen za obmanjivanje istražitelja. Javnost očekuje ozbiljne optužbe protiv njega.

- Nismo 100 posto potvrdili što joj se dogodilo. Mi nemamo tijelo - rekla je bivša bostonska državna tužiteljica Carmen Ortiz na pitanje novinara kada će suprug biti optužen za ubojstvo.

Nedovoljno dokaza za zaključak

Ortiz objašnjava da, dok detektivi čekaju analizu dokaza iz kriminalističkog laboratorija, istražitelji nastavljaju potragu za dokazima i Anom te da slučaj svakoga dana napreduje.

- Na kraju ćemo imati dokaze koji potvrđuju da se određeni zločin počinio i u to neće biti sumnje. Želimo biti sigurni da ćemo to odraditi kako treba – rekla je Ortiz.

Istražitelji pažljivo proučavaju samu vezu između Ane i Briana Walshea. Američki mediji izvijestili su da je 2014., prije nego što su se njih dvoje zaručili, Ana je rekla policiji u Washingtonu da joj je Brian prijetio ubojstvom, a 2018. godine Instagramu je objavila selfie modrice na oku.

Ortiz kaže da je sve što se događalo u kući Walsheovih, iza zatvorenih vrata, mnogo prije Nove godine, važan dio ovog slučaja. Brian Walshe za sada je zadržan u pritvoru uz visoku jamčevinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 22:13