ŠOKANTNA PORUKA

JE LI ANDY KAUFMAN DOISTA ŽIV? 'Razmišljao je da se ponovno pojavi. Ne znam, vidjet ćemo!'

Komičar najpoznatiji po ulozi u sitcomu Taxi u 70-tima umro je, kako se bar dosad vjerovalo, od raka pluća 1984.
 Wikipedia

Kultna komičarska zvijezda Andy Kaufman lažirao je vlastitu smrt 1984. i živ je, ustvrdio je njegov brat na dodijeli nagrada u čast preminule zvijezde i time frapirao publiku. Komičar najpoznatiji po ulozi u sitcomu Taxi u 70-tima umro je, kako se bar dosad vjerovalo, od raka pluća 1984. No pojavljujući se na showu njegov brat Michael Kaufman izjavio je kako je dobio pismo od brata u kojem mu je javio da je živ 1999. Potom je na sceni predstavio 24-godišnju ženu za koju je rekao da je njegova nećakinja.

Ona je rođena pet godina nakon smrt poznatog i ponešto ekscentričnog komičara, a publici je ispričala kako njen 'otac' trenutno uživa u ulozi tate s punim radnim vremenom i kako se ovih godina u tajnosti brinuo za svoju obitelj i obavljao poslove domaćice. Njegova supruga, njena majka, ima vlastiti biznis, a Andy Kaufman pomaže joj u papirologiji i slično te se drži kuće.

"Ostavio je showbiz svijet i odlučio proživjeti ostatak života u anonimnosti", ustvrdila je neznanka i potom napustila dvoranu. Michael Kaufman zgranutim je ljudima objasnio kako je prije mnogo godina pronašao bilješke svog brata u kojima iznosi detalje svog plana da lažira vlastitu smrt. Među njima je bila i bilješka u kojoj objašnjava kako će se pokazati 1999. u jednom restoranu. Iako se nije pojavio, Michael je dobio pismu u kojem je pisalo kako je Andy odlučio da se krije kako bi živio normalan život i da ima suprugu i kćer.

Dio njegove publike, međutim, uvijek je tvrdio kako je lažirao svoju smrt, a čini se da u to vjeruje i njegov brat.

Producenti showa kunu se da nije riječ o šali i kako je bilo vidljivo da Michael Kaufman zaista vjeruje u ono što je rekao. "Ne znam da li mu je netko ozbiljno podvalio", dodao je Ed Cavanagh, menager Gotham Comedy Cluba gdje se održao show.

Na tračerskom siteu TMZ objavljena je snimka Michaela sa ženom koju pita misli li mu se njegov brat pokazati. "Ne znam, kaže žena dok prekriva lice, ali stvarno je razmišljao o dolasku. Nakon što je navodna kći napustila pozornicu, Michael je zamolio da je nitko ne prati i rekao kako ne zna njeno ime i kako joj želi osigurati privatnost. "Reci mu da ga volim, dodao je dok je napuštala stage.

Komičari prisutni na dodijeli izjavili su kako su bili zgranuti i kako ne mogu reći je li to bila šala jer je sve djelovalo jako stvarno. Kasnije je objavljeno kako je mlada žena jedna njujorška glumica.

No što se zaista dogodilo i je li to post mortem šala komičara koji je nasmijavao, ali i zbunjivao i frustrirao svoje obožavatelje ludim nastupima i ekscentričnim ispadima, ostavlja se osobnoj procjeni. Iako, mnogi su skloni povjerovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:24