PA-PA ANDROIDU, POZDRAV IPHONEU

JE LI DONALD TRUMP KONAČNO ZAMIJENIO SVOJ STARI MOBITEL BOLJIM? Američki predsjednik nije sa svojeg Android uređaja tweetao ništa 11 dana

Američki predsjednik nije sa svojeg Android uređaja tweetao ništa 11 dana, dok su neke objave s iPhonea zvučale poput Trumpovih s Androida
 Carlo Allegri / REUTERS

Čini se da je Donald Trump odbacio svoj ozloglašeni Android telefon, barem kada je riječ u tweetanju.

The Guardian piše da predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, otkad je objavio rezultate ankete u kojoj su se mogli vidjeti pozitivni pomaci u zapošljavanju, skoro dva tjedna s Android uređaja nije ništa tweetao. Umjesto s Androida, svi tweetovi koji su od 8. ožujka objavljeni na njegovom privatnom profilu objavljeni su s aplikacije Twitter za iPhone.

Promatrači Trumpovih objava na Twitteru prethodno su pretpostavljali da su tweetove koji su objavljeni putem iPhonea pisali oprezniji pomoćnici.

Međutim, u posljednje se vrijeme dvije vrste objava pojavljuju na predsjednikovom profilu, s tim da se obje šalju s iPhonea. Jedne nalikuju uobičajenim Trumpovim objavama, dok su druge ponešto odmjerenije.

Još uvijek nije jasno je li Trump promijenio osobni mobitel ili jednostavno diktira svoje tweetove pomoćnicima.

Treba napomenuti da je Trump nekoć bio iPhone korisnik, ali da je prešao na Android kada Apple nije htio popustiti FBI-ju koji je želio ostvariti pristup mobitelu koji je pripadao mrtvom teroristu. Trump je tom prilikom pozvao sve da bojkotiraju Apple.

Nakon što je postao predsjednik SAD-a, Trump je unatoč negodovanju stručnjaka za sigurnost nastavio koristiti Android telefon.

Trump navodno koristi Samsung Galaxy S3 iz 2012. godine, mobitel koji zbog svoje starosti ne može na sebi imati najnoviju verziju Androidu operativnog sustava, što znači da se putem eksploatacije nekih nepopravljenih grešaka u operativnom sustavu potencijalno može preuzeti potpuna kontrola nad uređajem.

Promatrači Trumpovih objava na Twitteru ovu su promjenu popratili te su uočili da predsjednikove objave s Android uređaja u odnosu na objave s iPhonea sadrže 40 do 80 posto više riječi povezanih s gađenje, tugom, strahom, ljutnjom i drugim negativnim emocijama.

Pozitivnih emocija je na oba uređaja bilo podjednako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:53