POTPUNO BIZARAN ‘DOKAZ‘

Je li moguće da će se osramoćeni princ izvući? ‘Odbacite ovaj slučaj, pa kada je premala za seks dvoje ljudi!‘

Fotografija bi navodno trebala dokazati da je kada premala za seksualne radnje, za koje Giuffre tvrdi da je bila prisiljena imati s vojvodom od Yorka

Princ Andrew i Virginia Giuffre

 Steve Parsons/Afp/Profimedia/

Princ Andrew ponovno se našao na naslovnicama novina, zadajući probleme kraljevskoj obitelji koja se priprema za krunidbu kralja Charlesa III.

Britanski list The Daily Telegraph, naime, prvi je objavio fotografiju kupaonice Ghislaine Maxwell, u kojoj je 2001. godine tada 17-godišnja Virginija Giuffre bila prisiljena zavesti princa Andrewa. Fotografija je objavljena uz naslov "Fotografija koja ‘oslobađa vojvodu‘ zbog seksa u kadi", a ubrzo potom su ju objavile i druge britanske novine.

Na toj fotografiji nalaze se dva prijatelja obitelji Maxwell koji, noseći maske s licima Virginie Giuffre i princa Andrewa, sjede u kadi okrenuti jedno prema drugome. Fotografija bi navodno trebala dokazati da je kada premala za seksualne radnje, za koje Giuffre tvrdi da je bila prisiljena imati s vojvodom od Yorka.

"Sada objavljujem fotografije jer istina mora izaći na vidjelo. One uvjerljivo pokazuju da je kupka premala za bilo kakvu vrstu seksa... ako to pomaže princu Andrewu, neka bude tako.", rekao je Telegraphu Ian Maxwell, brat Ghislaine Maxwell. Taj bi im se potez, međutim, mogao obiti o glavu, jer su prilično bizarnu fotografiju mnogi na društvenim mrežama već ismijali i kritizirali.

Prošle godine princ Andrew platio je Giuffre 10 milijuna funti u izvansudskoj nagodbi. Zanimanje za skandal ponovno je pokrenut činjenicom da uskoro istječe jednogodišnja "klauzula o šutnji" kojom se objema stranama zabranjuje govoriti u javnosti o slučaju. Giuffre se sprema ove godine objaviti memoare, a princ Andrew će navodno pokušati pobiti sudsku nagodbu i zatražiti ispriku tužiteljice, saznaje britanski Times. Pravni stručnjaci vjeruju da se Andrewova nagodba s Giuffre može "poništiti" ako postoje dokazi o prijevari, prisili ili bilo kojem drugom nedjelu.

U obranu Andrewu prije nekoliko je dana stao Alan Dershowitz, američki odvjetnik i profesor prava s Harvarda kojeg je Giuffre također optužila za zlostavljanje. Dershowitz je rekao da daje "punu podršku" vojvodi.

Andrew (62) je izbačen iz svog stana u Buckinghamskoj palači, uz oduzimanje javnih dužnosti i kraljevskog pokroviteljstva 2019. godine.

Pretpostavlja se da je Charles financijski pomogao Andrewu posljednjih godina i da je pristao platiti račun za dodatne privatne zaštitare za svog brata. Kralj je osramoćenom vojvodi također iskazao javnu podršku, dopustivši mu da prati kraljevsku obitelj u crkvu u Sandringhamu na Božić.

Međutim, glasnogovornik Buckinghamske palače je jasno dao do znanja da je stav kraljevske obitelji da će se Andrewu pružati podrška dok gradi svoj novi život, ali da ne bi trebao svaki dan biti "pod svjetlima javnosti".

Činjenica da je Andrew ponovno u središtu pozornosti mogla bi zasmetati kraljevskoj obitelji dok se kralj priprema za krunidbu 6. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:33