NOVO OTKRIĆE

JE LI NAPOKON PRONAĐENA NESTALA MADELEINE MCCANN? U kovčegu uz autocestu pronađeno tijelo djevojčice stare između dvije i četiri godine

U blizini australskog Adelaidea pronađen je kostur ženskog djeteta ubijenog 2007. godine, policija sumnja da se radi o maloj Britanki nestaloj u Portugalu
 Screenshot/YouTube, findmadeleine.com

Uz autocestu u Australiji motorist je pronašao kovčeg u kojem su bile kosti djevojčice koja je ubijena 2007. godine.

Britanska policija ne isključuje mogućnost da je to tijelo nestale Madeleine McCann, budući da se radi o djetetu u dobi od dvije do četiri godine, piše Mirror.

Podsjetimo, prije osam godina 3-godišnja Britanka je bila s roditeljima u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz. Nestala je 3. svibnja iz apartmana u kojemu su McCannovi odsjeli. Kate i Gerry McCann stavili su svoje troje djece na spavanje, zaključali apartman i otišli s prijateljima na večeru nekoliko metara dalje, na terasu restorana s bazenom. Kad su se vratili u apartman, Madeleine nije bilo ni traga.

Policija i brojni privatni detektivi su godinama istraživali slučaj i pokušavali ga riješiti no bezuspješno.

Portugalska policija, koja je izvorno istraživala nestanak djevojčice, istragu je zatvorila 2008. godine. U svibnju 2011. godine Scotland Yard je počeo preispitivati slučaj, a formalnu istragu zatvorili su u srpnju 2013.

Nekoliko Australaca je navodno bilo umješano u otmicu Britanke. Policija je, zbog sumnje da je ubojica, ispitivala Rodericka MacDonalda, pedofila koji je trenutno u zatvoru na Malti. On je bio u resortu kad je Madeleine nestala, a ranije je bio u australskom zatvoru zbog napada na 8-godišnju djevojčicu.

Madeleineni roditelji, koji nikad nisu izgubili nadu da će pronaći kćer, nisu željeli komentirati špekulacije. Njihov prijatelj je rekao medijima da se nadaju da će ih policija prve obavijestiti ako dođe do još nekih saznanja o povezanosti pronađenog tijela i njihove djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:11