NOVI ZAPLET

JE LI OTEO I MALU INGU? Pedofila iz Njemačke kojeg sumnjiče za nestanak Maddie McCann povezali i s misterioznim slučajem iz 2015.

 
Madeleine McCann i Inge Gehrcke

Državno odvjetništvo u Stendalu objavilo je u petak da ispituje poveznice između slučaja nestale Maddie McCann i nestanka petogodišnje Inge Gehricke 2015. u jednoj šumi nedaleko od Braunschweiga gdje je osumnjičeni Christian Brueckner u to vrijeme živio.

"Trenutno ispitujemo moguće poveznice između nestanka Madeleine McCann i Inge Gehrcke te postoji li početna sumnja", priopćilo je državno odvjetništvo u istočnonjemačkom gradu Stendalu u petak.

Petogodišnja Inga Gehrcke iz Schoenbecka u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt je nestala 2. svibnja 2015. tijekom izleta s roditeljima.

Christian Brueckner, kojeg vlasti u međuvremenu vode kao glavnog osumnjičenog za nestanak i moguće ubojstvo Maddie McCann, je u vrijeme nestanka Inge u blizini mjesta na kojem je djevojčica nestala, posjedovao zemljište i kolibu u kojoj je tijekom jedne prijašnje provjere, pronađen materijal s dječjom pornografijom.

Brueckner je isto tako dan prije Inginog nestanka snimljen kako je na jednom parkiralištu u blizini mjesta nestanka okrznuo jedan automobil. Osumnjičeni se redovito kretao između mjesta stanovanja u Braunschweigu i svog posjeda.

Exterior view taken on on June 4, 2020 shows the correctional facility prison in the northern German city of Kiel. - Police revealed on June 3, 2020 they have identified a new suspect in the disappearance of British girl Madeleine
AFP
Zatvor u Kielu

Četrdesettrogodišnji Bruckner je u međuvremenu osumnjičen za otmicu i moguće ubojstvo Maddie McCann 2007. u Portugalu gdje je osumnjičeni u to vrijeme živio.

Brueckner trenutno služi zatvorsku kaznu zbog krijumčarenja droga a krajem prošle godine je osuđen i na sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja jedne 72-godišnje državljanke SAD-a 2005. u Portugalu.

Ova presuda još nije pravomoćna jer je Brueckner uložio žalbu.

Vlasti u Braunschweigu su se u srijedu putem popularne TV emisije "XY", u kojoj se javnost moli za pomoć u slučaju nerazjašnjenih kaznenih djela, obratili građanima za pomoć oko čvrstih dokaza koji bi mogli dovesti do podizanja optužnice.

"Dokazi još nisu dovoljni za podizanje optužnice ili naloga za uhićenje", rekao je u petak državni tužitelj Hans Christian Wolters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2022 02:59