POTPUNO IZGUBLJEN

Je li se ovo ikad dogodilo predsjedniku SAD-a? Biden sumanuto brbljao, ugasili mu mikrofon, upali PR-ovci...

U jednom trenutku se našalio rekavši kako ne zna je li jutro ili noć i na kraju pressice poručio da ‘ide u krevet‘
 Nhac Nguyen/Afp

Još jedan u nizu gafova dogodio se u nedjelju američkom predsjedniku Joeu Bidenu tijekom konferencije za medije u prijestolnici Vijetnama.

Dok je Biden odgovarao na pitanja novinara, iznenada ga je prekinula njegova glasnogovornica Karine Jean-Pierre, prenosi Daily Mail.

- Razgovarali smo o stabilnosti, o Trećem svijetu,oprostite, Južna hemisfera ima pristup promjenama. Uopće nije bilo sukoba, brbljao je nepovezano Biden.

Iznenada je, međutim, njegov tijek misli prekinula glasnogovornica.

- Hvala svima. Ovime je konferencija za novinare završena, rekla je.

Sve vrijeme Biden nije prestajao govoriti, ne shvaćajući da mu je mikrofon isključen. Potom se dogodila još jedna čudna situacija. Preko zvučnika je počela svirati jazz glazba, a 80-godišnji predsjednik i dalje je govorio u mikrofon.

Dok je pokušavao odgovoriti na još neka putanja, glazba je bivala sve glasnija što je natjeralo Bidena da ipak pokupi svoj kožni fascikl i sporim ritmom napusti pozornicu i nestane iza crnog zastora.

Mnogi su na društvenim mrežama izrazili čuđenje i zgražanje zbog ‘bizarne‘ pressice.

BIlo je tu puno neobičnih situacija: Bidenovo šaputanje, hodanje po pozornici, korištenje neobične fraze ‘lying dog-faced pony soldier‘, tijekom 26-minutnog obraćanja novinarima.

Nakon što je dva dana proveo u Indiji na summitu čelnika G20, Biden je u nedjelju otputovao u Vijetnam s ciljem unaprjeđenja diplomatskih odnosa dviju zemalja.

U jednom trenutku se našalio rekavši kako ne zna je li jutro ili noć i na kraju pressice poručio da ‘ide u krevet‘.

Novinare je razveselio bizarnom pričom za koju kaže da je iz filma Johna Waynea i prikazuje ‘indijance‘.

Pressica je kasnila sat vremena, a započela je tako što je Biden priznao da ima popis novinara koje će prozvati, a, kako je ustvrdio, dali su mu ga suradnici.

- Imam ovdje imena petero novinara.

U jednom trenutku rekao je kako on samo slijedi naredbe dok je gledao u popis novinskih kuća koje treba prozvati, a novinari u publici mahnito su mahali rukama u želji da budu prozvani.

Američki je predsjednik propustio odgovoriti na neka delikatna pitanja, pa se tako nije osvrtao na upite od vojnoj suradnji Rusije i Sjeverne Koreje, niti na nezadovoljstvo Ukrajine izjavom nakon summita G20 o ratu u kojemu Rusija nije imenovana kao agresor.

U jednom trenutku je uzeo mikrofon u ruke i krenuo hodati. Činilo se kao da će napustiti pressicu.

Među novinarima na Bidenovom popisu bile su samo žene što nije promaknulo novinarki Voice of America.

Čini se da je Biden ignorirao novinara iz američkih tiskanih medija i TV reportere koji su imali baraž spremljenih pitanja o niskim postocima u anketama zog njegove poodmakle dobi kao i mogućoj optužnici protiv njegova sina Huntera.

Usred konferencije Biden je u jednom trenutku iznenada komentirao doba dana.

image
Nhac Nguyen/Afp
image
Saul Loeb/Afp

- Večer je, zar ne?, blebnuo je iznenada pa dodao: ‘Zanimljivo je putovati oko svijeta u pet dana‘ rekao je pa kasnije rekao da mu to nije problem.

- Mogu zamisliti. Večer je, želio bih vas podsjetiti, šaljivo mu je dobacio novinar BBC.a.

Zbog nespretnih komentara i čudnog ponašanja dežurni kritičari su opet primijetili da bi se Biden teško nosio s drugim mandatom u Bijeloj kući.

Također, Biden je otvorio pressicu referencom na poznatu pjesmu ‘Dobro jutro, Vijetname‘.

- Sjećate se te pjesme? E pa, dobra večer Vijetname, rekao je Biden, zaboravivši da je riječ o filmu s Robinom Williamsom, a ne o pjesmi.

image
Saul Loeb/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:40