SIN BIVŠEG PREDSJEDNIKA

Jean Sarkozy ponavljao godinu pa za nagradu postao profesor

Jedan od trojice sinova bivšega francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja , 26-godišnji Jean Sarkozy, ovih je dana odradio prve satove kao predavač asistent društvenog prava na pariškom sveučilištu Paris-Est-Créteil. Nakon što je prije nekoliko godina zbog optužbi za nepotizam morao odstupiti od kandidature za čelnu dužnost za upravljanje u pariškoj poslovnoj četvrti La Defanse, srednji Sazkozyjev sin ponovno je u središtu medijske pozornosti. Iako tek sa završenim trogodišnjim preddiplomskim sveučilišnim studijem prava, te trenutno i sam student na drugoj godini diplomskog studija, Jean je u četvrak odradio svoja prva dva predavanja. Preuzeo je dvije skupine studenata prava, za što je tijekom 10 trosatnih predavanja dogovorio honorar od 35 eura po satu.

Prolazna ocjena

Iako su studenti nakon objave informacije o njegovu angažmanu najprije iskazali neslaganje takvom odlukom uprave, nakon predavanja studenti su predavanje mlađahnog Sarkozyja ocijenili solidnim i dali mu prolaznu ocjenu budući da je Jean vrlo pripremljeno odgovarao na sva postavljena pitanja kolega studenata te se stekao dojam da je vrlo upućen u problematiku o kojoj predaje. Prije njegova predavanja na Twitteru su se mogli iščitati komentari nezadovoljnih studenata zbog njegove nestručnosti, budući da se Sazkozy mlađi nikada ranije u praksi nije bavio pravom. Njegovo je imenovanje među kolegama i studentima dočekano na nož, jer se pretpostavljalo da se i ovaj put radilo o nepotizmu Sarkozyjeva klana.

Aktivan u politici

Jean Sarkozy nije se tijekom dosadašnjeg trogodišnjeg preddiplomskog studija proslavio, budući da je drugu godinu ponavljao dvaput. Kao i otac, Jean je aktivan i u političkom životu kao član konzervativne UMP stranke. Također je poput oca oženio bogatu nasljednicu i bivšem francuskom predsjedniku već podario i dvoje unuka. Jean je definitivno Sarkozyjeva najveća uzdanica i njegov najmanji problem. Kad je starijem sinu Pierreu pozlilo u jednom ukrajinskom noćnom klubu, zabrinuti otac po njega je poslao službeni avion.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:44