HOROR

Jedan muškarac umro, a još dvojica u teškom stanju nakon puta u Tursku na popravak zubi

‘Obitelj pokušava dopremiti natrag tijelo svojeg sina kući, dok se druge dvije obitelji nadaju da će se njihovi najdraži izvući‘
Turski primorski grad Marmaris
 -/Huber Images/Profimedia

Obitelji muškarca iz Sjeverne Irske koji je preminuo i dvojice njegovih prijatelja koji su se ozbiljno razboljeli nakon puta u Tursku gdje su obavljali popravak zubi, očajnički svoje sinove žele dovesti natrag kući, piše Guardian.

Richard Molloy (33) umro je u subotu u turskom lučkom gradu Marmarisu, a njegova dvojica prijatelja, Declan Carson i Aaron Callaghan, teško su se razboljeli i pronađeni su bez svijesti u apartmanu koji su unajmili.

Zastupnik parlamenta iz Belfasta John Finucane kazao je da su njihovi bližnji šokirani i očajni nakon što su doznali strašne vijesti o muškarcima koji su još u petak na društvenim mrežama objavili sliku sebe tijekom vožnje brodom u tom turističkom resortu.

- Obitelj pokušava dopremiti natrag tijelo svojeg brata i sina kući, dok se druge dvije obitelji nadaju da će se njihovi najdraži izvući. Zasad još ne znamo što se zapravo dogodilo, kazao je Finucane.

Obitelji Richarda Molloya sada pomaže Zaklada za repatrijaciju 'Kevin Bell' koja pomaže dopremiti natrag u Sjevernu Irsku tijelo iznenada preminuloga Richarda.

Utemeljitelj zaklade Colin Bell pokrenuo je ovu humaniratnu organizaciju u spomen na svojeg pokojnog sina Kevina koji je preminuo u New Yorku 2013. godine.

- Ovo je jako teška situacija. Mladi je čovjek umro tijekom putovanja sa svoja dva prijatelja. Znamo da su u Tursku putovali zbog dentalnog turizma. Ne znamo što se točno dogodilo, no završilo je tragično: Richardovom smrću i teškim stanjem njegova dva prijatelja, kazao je Colin Bell.

- Richardova sestra odletjela je u Tursku i kontaktirala pogrebnika koji će preuzeti njegovo tijelo te ga sada pokušava vratiti u Sjevernu Irsku.

Jedan od muškaraca, Aaron Callaghan, bivši je igrač nogometnog kluba St James’ Swifts iz Belfasta.

Klub je na Twitteru objavio: - Naše misli i molitve su uz našeg bivšeg igrača Aarona. Svi u klubu mislimo na tebe tijekom ovog teškog perioda i imamo tebe i tvoje prijatelje u srcima.

- Upravo sam saznao za strašnu vijest i u šoku sam. Aaron je bio veliki džentlmen i netko s kime sam se jako dobro slagao. Sve što sada mogu je poslati mu najbolje želje i nadati se da će se oporaviti, kazao je njegov bivši trener Pat McAllister.

Irsko ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu je s trima obiteljima i pomaže im u ovoj teškoj situaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:14