MALČANSKI BRIJAČ

Jedan od najgorih seksualnih predatora na Balkanu preminuo u zatvoru gdje je služio doživotnu: ‘Izdalo ga je srce‘

Ninoslav Jovanović osuđen je zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje djevojčice

Uhićenje Ninoslava Jovanovića

Ninoslav Jovanović (48), poznatiji kao Malčanski brijač preminuo je u četvrtak u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu, javlja Telegraf.rs.

Kako Telegraf.rs navodi, Jovanovića je ‘izdalo srce‘.

Podsjetimo, Ninoslav Jovanović pravomoćno je osuđen na doživotnu robiju 5. kolovoza prošle godine zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje djevojčice.

Naime, Monika K. iz niškog prigradskog naselja Brzi Brod krenula je ujutro 20. prosinca u školu, no do škole nikada nije stigla: Jovanović, višestruko osuđivani silovatelj i pedofil ju je pokupio po putu. Rekao joj je da je električar koji treba obaviti radove u školi i zamolio ju je da mu pokaže put, nakon čega ju je ubacio u vozilo.

Ukradenim automobilom došli su nadomak zemunice kod Malčanske petlje. Jovanović je policiji priznao da je te noći ošišao, te seksualno zlostavljao dijete, a noćili su u vreći za spavanje u improviziranom šatoru.

Otmičar i djevojčica tada su otišli prema selu Orešac, jer je monstrum znao da tast njegovog brata ondje ima kuću koja je prazna. Djevojčica je i iz te kuće pokušala pobjeći, no bezuspješno.

- Ušuljali su se u štalu, a Jovanović je provalio u susjednu kuću odakle je ukrao ribu i kolače. Tu je opet šišao i zlostavljao djevojčicu. Ona je sama izašla na ulicu, ali ju je Jovanović sustigao i vratio. Izbezumljena Monika plakala je i molila da ju pusti, ali je Jovanović zaprijetio da će joj ubiti oca - priča izvor beogradskog lista.

Narednih devet dana i noći skrivao se s njom po zatvorenim ili napuštenim kućama i kolibama u selima sjeveroistočno od Niša, to jest oko Svrljiga i Knjaževca, u siromašnome kraju gdje je većina seoskih kuća odavno prazna.

Po svoj je prilici otmicu dugo i temeljito pripremao, osiguravši sebi unaprijed svu neophodnu logistiku. Za otmičarem i njegovom žrtvom pokrenuta je opsežna i spektakularna potraga, no žrtva je devetoga dana gotovo slučajno pronađena, kada je u kuću u kojoj se Jovanović tog trenutka skrivao ušao vlasnik, a otmičar pobjegao kroz prozor.

Uhićen je tjedan dana kasnije na groblju u blizini svoje rodne kuće u selu Malča u siječnju 2020 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:55