‘UBOJICA PEDOFILA‘

Jedan od najpoznatijih serijskih ubojica do kraja života će ostati u staklenoj kutiji u podrumu zatvora

Odluka je donesena jer ga šefovi u zatvoru proglasili previše opasnim da se miješa sa zatvorenicima i čuvarima

Robert Maudsley

 Screenshot/youtube

Jedan od najpoznatijih serijskih ubojica u Ujedinjenom Kraljevstvu umrijet će u podzemnoj staklenoj kutiji nakon što je odbijen njegov i posljednji poziv da ga premjeste u sektor s ostalim zatvorenicima.

Robert Maudsley nalazi se u privatnoj podzemnoj ćeliji u podrumu zatvora, a ovog mu je tjedna rečeno da će tamo ostati dokraja života, prenosi Slobodna Dalmacija.

Odluka je donesena jer su šefovi zatvora procijenili da je preopasno da ga se miješa s ostalim zatvorenicima i čuvarima.

- Prošlog mjeseca su ga odbili, ali on se žalio na odluku i želio je provesti Božić u prisutnosti drugih ljudi. Jasno su mu rekli ‘ne‘ i dodali da više ne mora pitati jer nema izgleda da se predomisle. Tolike godine je proveo sam i ta samoća sigurno utječe na čovjeka. On sigurno nije u najboljem stanju i tko zna što bi se moglo dogoditi da ga vrate među ljude - rekao je za Daily Star dobro upućen izvor iz zatvorskog sustava.

Slučaj Roberta Maudsleyja jedan je od najčudnijih u povijesti britanskog pravosuđa. Prvo ubojstvo počinio je 1974. godine u Livepoolu ubivši pedofila koji mu je pokazivao fotografije djece koje je zlostavljao. Predao se policiji i proglašen je nesposobnim za suđenje te je poslan u bolnicu Broadmoor, dom nekih od najnasilnijih zatvorenika u Britaniji.

To se pokazalo kao loša procjena budući da su ga strpali u ćeliju sa zlostavljačem djece Davidom Francisom. Mosley je uz pomoć cimera Francisa mučio do smrti i na kraju njegovo tijelo objesio da ga zatvorski čuvari vide. Osuđen je za ubojstvo i poslan u HMP Wakefield.

Godine 1978. Maudsley je zadavio i izbo Salneyja Darwooda, koji je bio u zatvoru jer je ubio svoju ženu. Sakrio je Darwoodovo tijelo ispod kreveta prije nego što se ušuljao u ćeliju pedofila Billa Robertsa, koji je seksualno zlostavljao djevojčicu od sedam godina. Ubo je Robertsa, izrezao mu lubanju improviziranim bodežom i razbio mu glavu o zid. Kasnije je osuđen na doživotni zatvor uz preporuku da nikada ne bude pušten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 00:32