NIGDJE NIKOGA

Jedan od najprometnijih aerodroma u Europi pretvorio se u ‘grad duhova‘: Prizori su zapanjujući

Na terminalima se može naići tek na pokoju usamljenu dušu, hodnici zračne luke potpuno su prazni...
Zračna luka u Frankfurtu
 Snimio čitatelj

Iako je do prije nekoliko mjeseci bila sjecište puteva za stotine tisuća ljudi iz cijelog svijeta, frankfurtska zračna luka danas više podsjeća na grad duhova nego na četvrti najprometniji aerodrom u Europi.

Ne čudi to posebno ako znamo koliku je štetu pandemija koronavirusa učinila avioindustriji, no čak i ako tu činjenicu imamo na umu, prizori iz Frankfurta doista su zapanjujući.

Na terminalima se može naići tek na pokoju usamljenu dušu, hodnici zračne luke potpuno su prazni, a u rijetkim trgovinama i restoranima koji su otvoreni nema gostiju.

image
Zračna luka u Frankfurtu
Snimio čitatelj

Promet u frankfurtskoj zračnoj luci nastavio je padati u srpnju i kolovozu. U odnosu na prošlu godinu, pad broja putnika u srpnju iznosio je 81 posto, dok taj minus u kolovozu iznosi 78 posto.

Kolika je kriza pogodila aviopromet možda najbolje govori podatak da je za Frankfurt kolovoz i najuspješniji mjesec unatrag pola godine jer još od ožujka pad prometa nije bio manji od 80 posto.

image
Zračna luka u Frankfurtu
Snimio čitatelj

No, nastavak trenda ne treba očekivati jer su rujanske restrikcije za putnike u brojnim zemljama već pokazale prve negativne efekte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:34