KAKVA IDEJA...

JEDAN RAZVOD, DVA MILIJUNA DOLARA I MISTERIOZNI LEŠ U NAJSIROMAŠNIJOJ ZEMLJI EUROPE Kako je FBI razotkrio prijevaru koja je dovedena do savršenstva

 
 Wikipedia, američka policija

Američki FBI nakon tri godine potjere uhvatio je čovjeka koji je još prije osam godina lažirao svoju smrt, uzeo dva milijuna dolara od osiguranja i godinama kao kralj živio u najsiromašnijoj zemlji Europe - Moldaviji.

Amerikanci su za neviđenu prijevaru saznali još 2013. godine, optužnicu protiv Igora Vorotinova (54) podigli su 2015., ali uhićenje se dogodilo tek prošli tjedan. Američka tužiteljica Erica MacDonald potvrdila je da je lukavi Vorotin iz Moldavije prebačen u Minnesotu.

Obitelj Vorotinov opaki plan je skovala u 2010. godine kada je Igor uplatio policu životnog osiguranja i pola godine kasnije se razveo od svoje supruge Irine. Samo godinu dana kasnije u moldavskom selu je pronađeno beživotno tijelo pokraj kojeg je bila putovnica na ime Igora Vorotinova. Također, na podu je bio i ključ njegove hotelske sobe.

Moldavske vlasti pozvale su Irinu Vorotinovu da dođe na istok Europe i identificira svog bivšeg supruga. Identifikacija je uspjela i ožalošćena Irina se vratila u SAD s urnom u kojoj je bio pepeo njezinog bivšeg supruga.

Međutim, odmah nakon pokopa Irina je produžila u osiguravateljsku kuću odakle je pokupila dva milijuna dolara koje su joj pripale nakon Igorove smrti. Novac je prebačen na bankovne račune u Švicarskoj i Moldaviji koji su glasili na ime njihova sina.

Međutim, u lipnju 2013. u FBI je stigla dojava da u Moldaviji živi čovjek koji je lažirao svoju smrt i pokupio novac od osiguranja. Amerikanci se nisu raspitivali kod obitelji o čemu se radi, već su lukavo sačekali sina Alkona Vorotinova da stigne u Ameriku i već u zračnoj luci prekopali njegovo računalo. Na žalost po varalice, vrlo brzo su naišli na vrlo svježe fotografije Alkona i njegova oca. Igor je bio nasmijan i poprilično živ....

U sklopu istrage provjerili su i pepeo koji se nalazio u urni i testiranjima zaključili da ne pripada Vorotinovu. Alkon Vorotinov (28) je na kraju priznao da mu otac pod lažnim imenom živi u Moldaviji i Ukrajini, iako se pokušao izvući s neuvjerljivom pričom o nekakvoj otmici i otkupnini...

Prevarantska obitelj mora vratiti više od 2 milijuna dolara osiguravateljskoj kući, a usput će Igor i Irina u zatvor. Irina će u zatvoru provesti tri godine, a Igor tek treba sjesti na optuženičku klupu. FBI je dakle razotkrio cijelu priču, ali na kraju ostaje jedan veliki misterij - čiji je leš pronađen u Moldaviji?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:19