SVAĐA NA INTERNETU

'JEDEM SAMO 20 BANANA DNEVNO' Trudnica na udaru kritika zbog ekstremne dijete

 Instagram

Australka Loni Jane Anthony (25), koja je u 26. tjednu trudnoće, našla se pod paljbom kritika zbog svoga bloga Aleven:11 na kojemu promovira ekstremnu dijetu koja podrazumijeva uglavnom prehranu bananama.

Loni Jane jede do 20 banana dnevno, svježe ili miksane, za doručak, često za ručak, a ponekad ih pomiješa sa salatom za večeru.

Nakon što je za news.com.au otkrila svoj plan prehrane voćem žestoko su se na nju obrušili komentatori nazvavši ju neodgovornom i narcisoidnom, posebice stoga što na svom Instagram profilu, koji ima 100.000 pratitelja, objavljuje svoje fotografije ističući vitku liniju.

Neki komentatori ističu kako ljudski organizam ne može opstati samo na voću, dok su drugi zabrinuti za njezino nerođeno dijete.

Anthony odbacuje sve kritike, rekavši da se osjeća sjajno te da nikada nije patila od poremećaja u ishrani poput anoreksije ili bulimije. Banane je počela jesti kada se razboljela te odlučila ostaviti partijanerski stil života.

Australka nije sama osmislila svoju dijetu. Preuzela ju je od dr. Douglasa M. Grahama čija je dijeta nazvana 80/10/10 popularna među sportašima. To znači da se preporuča unos 80 posto voća i povrća, 10 posto proteina i 10 posto masnoća.

Iako su banane bogate vlaknima i vitaminima, stručnjaci ne preporučaju više od dvije banane dnevno, jer predoziranje može uzrokovati, glavobolje, pospanost i karijes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 01:58