IFET FERAGET

JEDINI PREOSTALI ODVJETNIK OBITELJI UBIJENOG DAVIDA 'Rekao sam Nobilu da je nekorektno to što radi, od početka sam slutio da bi moglo završiti ovako'

 
 Facebook 'Pravda za Davida'

- Davor Dragičević je očajan čovjek, sve mu opraštam i sve ga razumijem, njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašnjih poslova to naredio. Ništa od toga nije istina, rekao je odvjetnik Anto Nobilo u petak za Federalnu televiziju.

Javnost u BiH bila je iznenađena potezom, pa i izjavom hrvatskog odvjetnika Nobila koji je bio jedan od članova odvjetničkog međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, piše Source.ba.

Nakon ove izjave, odvjetnik Duško Tomić potvrdio je da četvoročlani odvjetnički tim, formiran u kolovozu u ovom slučaju više ne postoji. Ifet Feraget ostao je jedini odvjetnik obitelji ubijenog mladića.

Ifet Feraget u izjavi za Source.ba rekao da je od početka formiranja odvjetničkog tima slutio da bi se mogao desiti ovakav ishod: - Samo mi neke stvari nisu bile legle kako treba i to je bio razlog moje sumnje. Izjava Ante Nobila je u kontradikciji s onim što je jučer rekao tužitelj Želimir Lepir, koji smatra da postoje razlozi zbog kojih on sumnja da policija jest umiješana u zataškavanje. Anti Nobilu sam otvoreno rekao da je nekorektno to što on radi, zato što se bez dokaza ne mogu praviti nikakve analize. Davor Dragičević nije politiku zvao u ovaj slučaj, nego se politika poigrala s njim. Očigledno je da je nekome stalo da se propusti ne otkrivaju, identična situacija kao u predmetu 'Dženan Memić'. Nema potrebe da Nobilo bilo što oprašta Davoru, jer Davor nije ništa novo izjavio u odnosu na ono što je rekao kada smo mi preuzeli slučaj. Zakašnjele reakcije nemaju mjesta, jer one kasnije samo opravdavaju sumnje o motivima nečijeg angažiranja na tom predmetu.

Feraget kaže da mu je Davor Dragičević rekao da ovog odvjetničkog tima ne bi ni bilo bez njega.

- Davor se meni u ožujku obratio i ja sam mu tad rekao da stojim uz njega, eto sad je ispalo da sam ja ostao jedini, mada nisam sam, jer podrška je ogromna. Znate kako kažu, 'karakter čovjeku određuje sudbinu'. Meni moj karakter ne bi dozvolio da nekome nešto obećam, pa da sutra kažem, 'Znaš šta, nisam ja znao da će to biti ovako ili onako'. Ovdje je politika od samog početka umiješana u slučaj, i ja sam slučaj preuzeo s politikom. Ne mogu se sada 'vaditi' da mi politika smeta, da ne mogu dalje da radim, to je licemjerno, kazao je odvjetnik Feraget za Source.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:42