FOTOGRAFIJA DANA

Jedna je obitelj s masovnog skupa u Beogradu poslala moćnu poruku Vučiću: ‘Lešinar tata, lešinar mama i lešinarčić‘

Vučić je ranije ovog mjeseca na televiziji organizatore skupa ‘Srbija protiv nasilja‘ nazvao hijenama i lešinarima

Obitelj na prosvjedu ‘Srbija protiv nasilja‘, 27.5.2023.

 Društvene mreže

Na jučerašnjem prosvjedu ‘Srbija protiv nasilja‘ pažnju okupljenih, a kasnije i društvenih mreža, privukla je jedna obitelj koja je nosila majice s natpisima. Muškarac je nosio majicu s natpisom ‘lešinar tata‘, žena s natpisom ‘lešinar mama‘, a malo dijete je imalo majicu na kojoj piše ‘lešinarčić‘.

Odgovor je to na uvrede predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je ranije ovog mjeseca na televiziji organizatore skupa ‘Srbija protiv nasilja‘ nazvao hijenama i lešinarima. Rekao je da oni koriste tragediju koja se dogodila u OŠ ‘Vladislav Ribnikar‘ kako bi pozvali ljude na ulice.

- Nadam se da ćemo moći skupiti tih 50.000 kako su ih oni skupili. Nećemo vrijeđati nikoga, nećemo tražiti ničije skidanje glave, nećemo blokirati njihove kuće, stranke, nećemo maltretirati narod blokadom Gazele. Ne pada nam na pamet. To može biti velika gužva zbog ljudi. Inače, da maltretiramo ljude iz hira, mi to nećemo raditi. U tome je razlika. Kod nas su svi dobrodošli. Mi izlazimo sa planom. Oni kažu da smo se prepali. Dobro, mnogo smo se uplašili. Pitaju što ne zakažemo spontano za dan, pa zato što nismo hijene i lešinari da koristimo nečiju tragediju da bismo pozvali ljude. Ne pozivamo ljude da bismo iskazivali bijes i da bi nekoga tukli na ulici, za razliku od njih mi pozivamo ljude da razgovaramo o modernoj i pristojnoj Srbiji, Srbiji budućnosti, rekao je tada Vučić, prenosi Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:50