KIRSTY BERTARELLI

JEDNA OD NAJBOGATIJIH BRITANKI ZA KOJU NIKADA NISTE ČULI Bivša misica ima više novaca od kraljice Elizabete, Adele i J.K. Rowling zajedno

 
Kirsty Bertarelli
 Valentin Flauraud / REUTERS

Najnoviji popis najbogatijih osoba Velike Britanije Sunday Times Rich List 2018 otkrio je da je malo poznata pjevačica i skladateljica Kirsty Bertarelli (46) treća najbogatija žena Otoka s više novca od Kraljice Elizabete II., Adele i J.K. Rowling zajedno, piše Daily Mail.

Kirsty Bertarelli (djevojački Roper, umjetnički Elizabeth) i njezin suprug Ernesto Bertarelli, švicarski poduzetnik i proslavljeni jedriličar, zajedno su teški 9,66 milijardi funti te su se s tim iznosom plasirali na 11. mjesto popisa najbogatijih osoba Velike Britanije koji predvodi Jim Ratcliffe, direktor multinacionalne tvrtke kemikalijama INEOS, koji ima 21,05 milijardi funti.

Kirsty i Ernesto su se vjenčali 2000. godine te je tim činom Kirsty automatski ušla među najbogatije žene Velike Britanije. Ernesto Bertarelli svoje je bogatstvo stekao tako što je očevu tvrtku za biotehnologiju Serano u osam godina pretvorio u jednu od najuspješnijih svjetskih tvrtki. Naslijedio ju je i preuzeo 1998. godine te ju je 2006. prodao za 6,7 milijardi funti.

America's Cup Swiss defender Alinghi's president Ernesto Bertarelli (R) and his wife Kirsty arrive at the 32nd America's Cup opening party in central Valencia June 21, 2007. REUTERS/Pascal Lauener (SPAIN).  EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. - GM1DVNPEWXAA
Pascal Lauener / REUTERS
Kirsty i Ernesto Bertarelli

Kirsty Bertarelli je slavu stekla kroz natjecanje za Miss Velike Britanije 1988. godine na kojem je i pobijedila. Na natjecanju za Miss svijeta na koje se plasirala zahvaljujući tituli Miss Velike Britanija osvojila je treće mjesto, odnosno proglašena je drugom pratiljom. Bertarelli se nakon toga bacila u glazbene vode te je za pop grupu All Saints napisala pjesmu Black Coffee.

Black Coffee je nastala nakon što je tada Kirsty Roper na Sardiniji upoznala Ernesta Bertarellija. Kirsty kaže da pjesma obrađuje temu ljubavi na prvi pogled te da su ona i Ernesto osobe o kojima se u njoj pjeva. Kirsty i Ernesto su se vjenčali 2000. godine te trenutno imaju troje djece - Chiaru, Falca i Alcea. "Bio mi je jako zgodan i to sam prvo primijetila. Nakon što smo se družili na Sardiniji, vratila sam se u London i čekala i čekala da me nazove. Nakon dva tjedna me nazvao", prepričava Bertarelli. "Zaljubila sam se u njega na prvi pogled."

Bertarellijevi imaju imanje u Gstaadu vrijedno osam milijuna funti, vilu u Ženevi vrijedi 10 milijuna funti i stan u londonskoj četvrti Belgraviji vrijedan 10 milijuna funti. Kirsty osim toga ima i jahtu Vava II vrijednu 100 milijuna funti koju joj njezin muž poklonio za 40. rođendan. Riječ je naime o najvećoj jahti izrađenoj u Velikoj Britaniji, a sadrži heliodrom i bazen.

"Jako sam sretna što imam tako divnog muža i raskošan život", kaže Bertarelli. "Međutim, uvijek sam cijenila sve u životu. Važno je ostati prizemljen, držati noge na podu. Naravno da budem nervozna u određenim situacijama. Upoznali smo članove kraljevske obitelji i mnoštvo poznatih osoba. To je dio našeg života, međutim to nije uobičajeno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:03