TRAGEDIJA KOD VALENCIJE

Jedna osoba poginula, deseci ozlijeđeni nakon urušavanja pozornice na velikom festivalu u Španjolskoj

"Potpuno smo shrvani i tužni zbog onoga što se jutros dogodilo", objavili su organizatori na Facebook stranici festivala

Španjolska policija, arhivska fotografija

 Photo by Dursun Aydemir/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Jedna je osoba poginula, a deseci su ozlijeđeni nakon što je jak vjetar uzrokovao urušavanje dijela pozornice na festivalu plesne glazbe u blizini španjolskog grada Valencije u ranim jutarnjim satima u subotu, priopćile su regionalne hitne službe.

Ostala infrastruktura Medusa Festivala također je oštećena. Riječ je o velikom šestodnevnom festivalu elektroničke glazbe koji se održava u gradu Cullera, južno od Valencije.

Tri osobe imaju ozbiljne traumatske ozljede, a 14 ih je lakše ozlijeđeno, objavila je regionalna hitna služba na Twitteru.

Regionalne zdravstvene vlasti su kasnije rekle da je zbrinuto 40 ljudi.

"Potpuno smo shrvani i tužni zbog onoga što se jutros dogodilo", objavili su organizatori na Facebook stranici festivala.

Rekli su da su "izvanredni" vremenski uvjeti prouzročili štetu na raznoj infrastrukturi festivala.

"Oko četiri sata ujutro neočekivani i siloviti jaki vjetrovi uništili su određena područja festivala, prisilivši upravu da donese hitnu odluku o napuštanju koncertnog prostora kako bi se zajamčila sigurnost posjetitelja, radnika i umjetnika", rekli su organizatori.

Festival je za sada suspendiran, dodali su.

"U stanju smo šoka jer smo bili udaljeni 30 metara (od pozornice). Mogao sam biti ja, mogao je biti bilo tko", rekao je Jesus Carretero, koji je prisustvovao festivalu sa svojim bratom, za televiziju TVE.

Nacionalna meteorološka agencija AEMET objavila je da je tijekom noći bilo "jakih udara vjetra i naglog porasta temperatura", s udarima od 82 km/h (51 mph) zabilježenim u zračnoj luci Alicante u regiji Valencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2022 04:59