RIJEDAK JAVNI ISTUP

JEDNA REČENICA UGLEDNE PROFESORICE PRAVA NA SASLUŠANJU O OPOZIVU DONALDA TRUMPA RAZBJESNILA MELANIJU Prva dama joj odbrusila: 'Može vas biti sram'

 
 JWRota / Goff Photos / Profimedia

Komentar o sinu Donalda Trumpa, 13-godišnjem Barronu, izrečen tijekom saslušanja o opozivu u srijedu naljutio je republikance, a poglavito prvu damu Melaniju Trump.

Pamela Karlan, profesorica prava sa Sveučlilišta Stanford, pokušala je istaknuti razliku između monarhije i demokratskih vlada kada je spomenula Trumpova sina.

"Predsjednik može svog sina nazvati Barron (Barun), ali ga ne može proglasiti barunom", rekla je Karlan, poigravši se riječima.

Predsjednikova supruga Melania napala je odmah Karlan na Twitteru.

"Maloljetno dijete zaslužuje privatnost i treba biti izvan politike", napisala je prva dama, inače vrlo rezervirana u javnim nastupima, rekavši da Pamelu Karlan može biti sram.

Dok je predsjednik izrazito aktivan na Twitteru, njegova supruga vrlo rijetko koristi tu društvenu mrežu da bi izrazila svoje kritike.

Glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham također se oglasila: "Najgore od svega je što je to očito bilo unaprijed uvježbano".

Konzervativni novinari i komentatori također su iskoristili tu društvenu mrežu kako bi osudili Karlan, ali i demokratsku istragu o opozivu protiv Trumpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. siječanj 2022 01:03