PREKIPJELO IM

Jedno od najpopularnijih svjetskih turističkih odredišta od danas naplaćuje ulaz u zemlju

Indonezijske vlasti kažu kako je ova nepopularna mjera usmjerena na zaštitu okoliša i kulture otoka
 Paolo Graziosi/Robertharding Via Afp

Strani turisti od danas moraju platiti boravišnu pristojbu od gotovo 10 eura za ulazak na Bali, jedno od najpopularnijih svjetskih turističkih odredišta, piše BBC.

Indonezijske vlasti kažu kako je ova nepopularna mjera usmjerena na zaštitu okoliša i kulture otoka.

Bali je poznat po svojim netaknutim plažama i valovima za surfanje, kao i po prekrasnim krajolicima, a službeni podaci pokazuju da je Bali od siječnja do studenog prošle godine posjetilo gotovo 4,8 milijuna turista.

Ova uredba odnosi se na strane turiste koji ulaze u pokrajinu iz inozemstva ili drugih dijelova zemlje, uz izuzeće domaćih indonezijskih turista. Putnike se poziva da uplate prije dolaska, putem web stranice Love Bali.

Prema pokrajinskom uredu za statistiku, Australija je bila najveći doprinositelj stranih turista Baliju u studenom 2023. s više od 100. 000 dolazaka. Slijedili su turisti iz Indije, Kine i Singapura.

No ponašanje turista na Baliju posljednjih su godina razbjesnili lokalno stanovništvo.

Prošlog ožujka jedan je Rus deportiran s Balija nakon što se skinuo na planini Agung, za koju Hindusi vjeruju da je dom bogova.

Istog mjeseca vlasti su rekle da planiraju stranim turistima zabraniti korištenje motocikala, nakon niza slučajeva u kojima su ljudi kršili prometne zakone.

U 2021. duhove je uzbudio trominutni video ruskog para koji se seksa na planini Batur, još jednom svetom mjestu, a snimka se proširila društvenim mrežama.

Inače, danas milijuni Indonežana izlaze na birališta kako bi izabrali novog predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 14:00