VOLVO OCEAN RACE

JEDRILIČAR NESTAO U DIVLJEM OCEANU Po olujnom vjetru upao u valovito more čija je temperatura samo 9 stupnjeva, sudjelovao je u utrci oko svijeta...

 
 screenshot Volvo Ocean Race

Kontrola jedriličarske utrke Volvo Ocean Race primila je obavijest od tima Sun Hung Kai/Scallywag da je jedan od njihovih članova pao s jedrilice u ocean u ponedjeljak poslijepodne, oko 13:42 po GMT-u.

Sam tim, zajedno s centrom za spašavanje na moru, krenuo je u potragu kako bi pronašli nestalog člana posade, Britanca Johna Fishera koji je na sebi prilikom pada imao opremu za preživljavanje. Ostatak jedriličarskog tima je dobro.

Incident se dogodio oko 1.400 nautičkih milja zapadno od rta Horn, jedne od najjužnijih točaka Južne Amerike. U tom je području vjetar vrlo jak, do 35 čvorova uz valovito more. Temperatura mora je samo 9 Celzijevih stupnjeva. Zbog vremenskih uvjeta u trenutku nesreće vidljivost je bila smanjena.

Također, zbog vremenskih uvjeta nije bilo moguće okrenuti smjer ostalih jedrilica koje sudjeluju u natjecanju i koje su odmakle kojih 200 milja dalje istočno i niz vjetar.

Spasioci su oko 400 nautičkih milja od tima Sun Hung Kai/Scallywag uočili jedan brod, koji su usmjerili prema mjestu nesreće.

Organizatori natjecanja izrazili su veliku zabrinutost, pogotovo s obzirom na vremenske uvjete, i kazali da nastavljaju s potragom.

Inače, Volvo Ocean Race je 45.000 nautičkih milja duga utrka oko svijeta. Natjecatelji su trenutno u devetom danu utrke i u sedmoj etapi koja je započela u Aucklandu na Novom Zelandu i završava u Itajaíi u Brazilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:36