Nešto nije u redu s kanadskim maslacom, kažu lokalni gurmani koji se tjednima svađaju kako je njihov maslac u zadnje vrijeme teže razmazivati nego inače, piše BBC.
Anegdote vezane uz aferu 'buttergate' ili 'maslacgate' šire se internetom, a mnogi se Kanađani žale da im maslac ne omekšava na sobnoj temperaturi. Stručnjaci za hranu su kao vjerojatnog krivca prokazali aditive u hrani za krave na bazi palminog ulja.
Mliječna industrija se brani da su tvrdnje neutemeljene, ali ipak su osnovali radnu skupinu koja će tražiti odgovore.
Afera je započela pitanjem koje je na Twitteru postavila kanadska kuharica i publicistkinja Julie Van Rosendaal: 'Jeste li primijetili da maslac više nije mekan na sobnoj temperaturi?'
Stotine kuhara amatera odgovorili su da su i oni imali poteškoća s...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....