OPSADA OD 11 SATI

Jeziv zločin pogodio zemlju u kojoj se ovo ne viđa često: Zatočio troje medicinara pa likvidirao liječnika

Nepoznato je što je dovelo do nasilja niti kako je osumnjičenik došao u posjed pištolja

Prizori opsade.

 Ryoichiro Kida

Japanska policija uhitila je muškarca za kojeg vjeruju da je odgovoran za 11-satnu opsadu tijekom koje je navodno napao tri medicinska radnika koja su došla u njegovu kuću, i hicem iz pištolja usmrtio jednog od njih, piše BBC.

Hiroshi Watanabe, 66-godišnjak iz Fujimona, suočava se s optužbama za ubojstvo nakon zločina koji se odvio u četvrtak, sjeverno od Tokija.

image

Policija je okružila kuću uhvaćenog.

Str

Kao taoca je držao poznatog liječnika Junichija Suzukija, kojeg je zatim i upucao, priopćila je policija. Suzuki je preminuo u bolnici.

Zločini počinjeni vatrenim oružjem rijetkost su u Japanu zbog stroge regulacije. Nepoznato je što je dovelo do nasilja niti kako je osumnjičenik došao u posjed pištolja, za koji su neki mediji naveli da je lovački. Policija još uvijek istražuje sve okolnosti zločina.

image

Prizori opsade.

Ryoichiro Kida

Japanski mediji izvijestili su da je liječnički tim zapravo njegovao majku osumnjičenog, koja je nedavno umrla. U četvrtak navečer pozvao ih je da dođu k njemu, što su oni i učinili, objavio je Japan Times.

Policija je prvu dojavu dobila oko 21:00 po lokalnom vremenu, nakon što su susjedi prijavili da čuju pucnjeve iz pištolja te su ispred kuće pronašli jednog od liječnika koji je krvario iz rana na prsima i trbuhu.

Jedan muškarac i medicinska sestra prebačeni su u bolnicu gdje su i dalje u kritičnom stanju, priopćila je policija.

image

Zračni pogled na 11-satnu opsadu.

Kentaro Tominaga

Drugi muškarac, uspio je pobjeći iz kuće u policijsku postaju, javljaju mediji.

U petak ujutro, dok je opsada još uvijek bila u tijeku, vlasti su evakuirale oko 110 stanovnika u susjedstvu i zatvorile obližnje škole. Policija je nedugo kasnije provalila u kuću, gdje je pronašla liječnika Suzukija i uhitila osumnjičenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:31