SVIJET U ŠOKU

JEZIVA IGRA: BIZARNO UBOJSTVO U MEKSIKU Djeca se 'igrala otmice' pa mučila, ubila i zakopala dječaka (6)

 AFP PHOTO/ PEDRO PARDO

Šestogodišnji meksički dječak brutalno je ubijen od strane još petero djece tijekom jezive 'igre otmice', javljaju lokalne vlasti, a prenosi Daily Mail. Grupa djece između 12 i 15 godina navodno je pozvala Christophera Raymunda Marqueza da im se pridruži u igri i prikuplja drvo za grijanje, nedaleko od njegova doma u gradu Chihuahua.

Kada su se udaljili od susjedstva i došli do potoka, djeca su Christopheru rekla da će simulirati otmicu. Vezali su mu ruke i noge te ga počeli tući trnovitim štapom. Nakon toga su ga navodno kamenovali i ugušili. Jedno od djece ga je, nagađa se, i ubolo nožem kad je već bio mrtav.

Christopherovo je tijelo pronađeno u nedjelju poslijepodne, u plitkom grobu sjeverno od Chihuahue zakopano licem prema dolje, dva dana nakon što je nestao. Osumnjičeni su ubojice, 12-godišnji dječak, dvije 13-godišnje djevojčice i još dvojica 15-godišnjaka, rukama su iskopali grob u koji uz Christopera bacili i bilje te mrtvu životinju, priopćile su vlasti.

Policija je, otkrivajući šokantne okolnosti ubojstva, naglasila kako je troje osumnjičenih premlado da ih se moglo teretiti i suditi prema lokalnim zakonima. Državni je tužitelj Sergio Almaraz izjavio kako je dječak ubijen tijekom 'igre otmice' naglasivši da su maloljetnici u nedjelju priznali ubojstvo.

- Tijekom igre jedan je od 15-godišnjaka predložio drugima da ubiju Christophera. Nije bili planirano. To su bili uvjeti igre koju su igrali - rekao je Almaraz.

Vlasti su otkrile Christopherovo tijelo nakon što je majka jednog od 15-godišnjaka nazvala policiju i prijavila da je njezin sin sudjelovao u ubojstvu. On i drugi 15-godišnjak suočeni su s kriminalnim optužbama dok se preostalima ne može suditi zbog godina. U Meksiku je minimalna dob za kriminalnu odgovornost 14 godina. Unatoč tome, svi će morati ići na psiholozima i socijalnim radnicima na razgovore.

Christopherova majka Tania koja je prijavila nestanak sina kazala je kako su navodni ubojice njezina sina sudjelovali u potrazi na djetetom nakon što je nestao i prije no što mu je tijelo otkriveno.

- Sve što želim je pravda. Ako je pravda ne bude zadovoljena, zadovoljit ćemo je sami, vlastitim rukama. Mama sam. Zahtijevam pravdu. Kako samo mogu pustiti tu djecu? Nisu napravili užasne stvari psu, napravili su to djetetu! - zaključila je Christopherova majka.

Ubojstvo 6-godišnjeg Christophera šokiralo je Meksiko. Tužitelji su izrazili zabrinutost oko ubojstva koje pokazuje 'raspad društvenih normi' i 'nedostatak vrijednosti'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 15:25