STRAVA U WALMARTU

Jezivi detalji nove masovne pucnjave u SAD-u, otkriveno tko je ubojica: ‘Ušao je unutra i otvorio vatru...‘

U pucnjaci u u gradu Chesapeakeu prema posljednjim podacima poginulo je najmanje sedmero ljudi. No, mrtvih bi moglo biti i više

Pucnjava u Chesapeakeu u Virginiji; Jedan od zaposlenika Walmarta

 AFP, društvene mreže

Prema zasad dostupnim informacijama, u pucnjavi u trgovini Walmart u gradu Chesapeakeu u američkoj državi Virginiji poginulo je ‘do 10 ljudi‘, piše BBC.

Vatru je na vlastite zaposlenike otvorio poslovođa trgovine, nakon čega je presudio i samom sebi.

Lokalni medij WAVY 10 razgovarao je s članom obitelji zaposlenika Walmarta koji je ozlijeđen u pucnjavi.

Deborah, sestra zaposlenika, rekla je da je nešto nakon 22:00 sata po lokalnom vremenu primila poziv svog brata, koji joj je rekao da je upucan i da ga je zbrinula hitna pomoć.

Prije nego što je došao na posao, obitelj je razgovarala sa zaposlenikom putem videopoziva tijekom večere za Dan zahvalnosti.

Nešto kasnije ih je ponovno nazvao i rekao da je ozlijeđen u napadu. Zaposlenik, inače čovjek u srednjim 50-im godinama, radi u Walmartovoj trgovini u Chesapeakeu već 20 godina.

image

Pucnjava u Chesapeakeu u Virginiji

Zach D Roberts/Nurphoto Via Afp

Drugi zaposlenik Walmarta na društvenim mrežama progovorio je o detaljima napada. "To je bio upravitelj. Ubio je jednu djevojku... Upravo sam izašao iz sobe za odmor. On je ušao, zatvorio ljude unutra i počeo pucati. Bilo je traumatično", prenosi njegove riječi Daily Mail.

Grad Chesapeake u Virginiji nalazi se oko 240 km jugoistočno od glavnog grada Washingtona, na istočnoj obali Sjedinjenih Država.

Napad u Chesapeakeu uslijedio je nedugo nakon još jedne masovne pucnjave u u LGBTQ klubu u Coloradu u subotu, pri čemu je pet ljudi ubijeno, a 17 ozlijeđeno .

Napad u srijedu nije prva pucnjava u trgovini Walmart. Naoružani napadač je 2019. godine ubio 23 osobe u Walmartu u gradu El Paso u Teksasu.

image

Pucnjava u Chesapeakeu u Virginiji

Zach D Roberts/Nurphoto Via Afp

Policijski službenici i hitne službe još uvijek su na mjestu pucnjave u trgovini Walmart u Chesapeakeu.

Kako je Jutarnji već pisao, u pucnjavi je ubijeno do 10 ljudi, a više ih je ozlijeđeno, kaže policija.

Napad se dogodio u 22:12 po lokalnom vremenu u utorak navečer.

Napadač je voditelj trgovine koji je, nakon što je pobio i ranio nekoliko svojih suradnika, presudio i sam sebi te je pronađen mrtav u trgovini, potvrdila je policija.

image

Pucnjava u Chesapeakeu u Virginiji

Zach D Roberts/Nurphoto Via Afp

Tvrtka Walmart je kazala da je ‘šokirana‘ napadom i da ‘blisko surađuje‘ s policijom na rasvjetljavanju detalja ove tragedije.

Senator države Virginije L. Louise Lucas kaže da je ‘apsolutno slomljenog srca‘, a drugi senator iz Virginije, Mark Warner, kaže da je ‘zgrožen napadon‘.

Grad Chesapeake zamolio je javnost da se drži podalje od trgovine kako bi dali prostora policiji i istražiteljima.

image

Pucnjava u Chesapeakeu u Virginiji

Zach D Roberts/Nurphoto Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:55