MRTVAČNICA JE BILA PRETRPANA

JEZIVO OTKRIĆE U JEDNOM OD NAJVEĆIH DOMOVA ZA STARIJE U DRŽAVI NEW JERSEY Pronašli 17 beživotnih tijela štićenika, sumnja se da su umrli od korone

 
Centar za rehabilitaciju i brigu o subakutnim bolesnicima Andover
 Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images / AFP

Slijedeći anonimnu dojavu da je u spremištu u sklopu jednog od najvećih domova za starije i nemoćne u američkoj saveznoj državi New Jersey skriveno mrtvo tijelo, policija je u spomenutom domu pronašla 17 trupala, piše BBC.

Ukupno 68 osoba koji se povezuju s Centrom za rehabilitaciju i brigu o subakutnim bolesnicima Andover nedavno je preminulo, a njih 26 bilo je pozitivno na COVID-19.

Policija u spremištu druge od dviju zgrada Centra Andover nije pronašla truplo, međutim rekla je da je mrtvačnica doma "pretrpana".

ANDOVER, NJ - APRIL 16: A New Jersey Police vehicle parks at the entrance of Andover Subacute and Rehabilitation Center on April 16, 2020 in Andover, New Jersey. After an anonymous tip to police, 17 people were found dead at the long-term care facility, including two nurses, where at least 76 patients and 41 staff members have tested positive for COVID-19.   Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images / AFP
Centar za rehabilitaciju i brigu o subakutnim bolesnicima Andover

U saveznoj državi New Jersey od Covida-19 do sada je preminulo 3.100 osoba, a zabilježena je 71 tisuća zaraza koronavirusom.

Andover 2 je prošlog vikenda od nadležnih vlasti zatražio 25 vreća za tijela, a policija je u ponedjeljak dobila dojavu da se tijelo drži u spremištu u sklopu ustanove.

Policija je u mrtvačnici ustanove koja ima kapacitet za četiri tijela pronašla njih 17.

"Broj ljudi koji su bili na samrti jednostavno ih je preopteretio", rekao je šef policije Grada Andovera Eric Danielson za The New York Times.

ANDOVER, NJ - APRIL 16: Medical workers put on masks and personal protective equipment (PPE) while preparing to transport a deceased body at Andover Subacute and Rehabilitation Center on April 16, 2020 in Andover, New Jersey. After an anonymous tip to police, 17 people were found dead at the long-term care facility, including two nurses, where at least 76 patients and 41 staff members have tested positive for COVID-19.   Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images / AFP
Centar za rehabilitaciju i brigu o subakutnim bolesnicima Andover

U ovom trenutku nije jasno je li ijedna od spomenutih 17 osoba preminula od Covida-19.

Kako piše The New York Times, 75 pacijenata i 41 član osoblja u dvije zgrade Centra Andover oboljelo je od Covida-19.

Trinaest tijela koja su pronađena u Centru Andover prebačena su u kamion s hladnjačom koji je stacioniran pored obližnje bolnice dok će se ostala četiri poslati pogrebnom poduzeću.

Vlasnik Centra Andover u međuvremenu je pribavio kamion s hladnjačom za tijela.

Centar Andover u svoje dvije zgrade ima gotovo 700 kreveta. Zaposlenik Centra rekao je za New Jersey Herald da je u drugoj zgradi Centra od 31. ožujka do danas preminulo 65 štićenika.

ANDOVER, NJ - APRIL 16: A man looks out from his window at Andover Subacute and Rehabilitation Center on April 16, 2020 in Andover, New Jersey. After an anonymous tip to police, 17 people were found dead at the long-term care facility, including two nurses, where at least 76 patients and 41 staff members have tested positive for COVID-19.   Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Eduardo Munoz Alvarez/Getty Images / AFP
Centar za rehabilitaciju i brigu o subakutnim bolesnicima Andover

Članovi obitelji preminulih požalili su se Heraldu da su prije smrti svojih voljenih od Centra dobili jako malo informacija.

Centar Andover slučaj još nije javno komentirao.

Prema podacima povjerenika za zdravstvo New Jerseyja, 10 posto od 60 tisuća osoba koji žive u domovima za starije osobe boluje od Covida-19.

Ministarstvo zdravstva savezne države New Jerseyja domovima je poslalo tisuću jedinica medicinskih potrepština.

Ministarstvo je 4. travnja domovima naredilo da osoblju doma, drugim štićenicima i obiteljima svih štićenika moraju unutar 24 sata javiti ako netko u domu oboli od Covida-19.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 21:27