HOROR U SRBIJI

Jezivo ubojstvo iz ljubomore: Ljubavnika svoje bivše žene namamio porukom, zatukao motikom i bacio u bunar

Policija je zbog sumnje da su povezani s ubojstvo Nusreta Destanovića (28) uhitila tri osobe, pa i njegovu navodnu ljubavnicu R. H.

Nusret Destanović

 DruŠtvene MreŽe/

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije traga za 27-godišnjim Seadom Zećovićem (poznat i kao Sead Ahmetović), osobom za koju se sumnja da je ubila svoga rođaka Nusreta Destanovića (28) iz općine Tutin, osobu s kojom je Zećovićeva bivša supruga R. H. (27) bila u povremenom kontaktu, a u nekim medijima stoji i da su bili u ljubavnoj vezi. Policija je već uhitila E. Dž. (18) iz općine Sjenica, osobu koja je navodno sudjelovala u ubojstvu Destanovića, E. H. (40) iz Novog Pazara, osobu koja je Zećoviću u E. Dž. pružila pomoć te R. H., koja navodno nije prijavila pripremanje kaznenog djela koje je Zećović počinio.

Destanović je posljednji puta viđen u četvrtak, 8. veljače, oko 2:00 sati. Nalazio se u svome automobilu marke Volkswagen Golf Mk4 (registracijske oznake TT029-MO) na benzinskoj crpki u selu Karajukića Bunari u općini Sjenica. Nakon što je njegov nestanak prijavljen, pronađena je njegova vozačka dozvola. Automobil marke Volkswagen Golf Mk4 s registracijskim oznakama TT029-MO kasnije je pronađen u Novom Pazaru u Raškom okrugu na jugozapadu Srbije.

Nakon potrage u kojoj je navodno sudjelovalo više stotina osoba, Destanovićevo je tijelo u subotu oko 15 sati pronađeno u bunaru u selu Međugor u općini Sjenica na jugozapadu Srbije. Rođakinja Nusreta Destanovića medijima je potvrdila da je u bunaru. "Našli smo ga oko 15 sati u bunaru koji se nalazi kod kuće čovjeka koji ga je ubio. Bio je sav pretučen i bačen tu. Ubojica je pobjegao u Njemačku. Nitko ništa nije primijetio. Prije nego što je nestao, s njim nije bilo nikakvih problema. Nije se činilo da išta krije", rekla je rođakinja Nusreta Destanovića. Osoba koja je sudjelovala u potrazi za Destanovićem medijima je rekla da se sumnja da je ovaj ubijen te da je nakon toga bačen u bunar koji se nalazi u blizini kuće u kojoj živi osoba za koju se sumnja da ga je ubila - Sead Zećović.

Svađa na benzinkoj crpki

Izvor upoznat sa slučajem medijima je rekao da je čuo da Destanovićevu ubojstvu prethodila svađa na benzinskoj crpki u u selu Karajukića Bunari između Destanovića i njegovog rođaka Seada Zećovića. Povod za svađu bila je navodna ljubavna veza Destanovića i Zećovićeve bivše supruge R. H. Nakon verbalne svađe Zećović je Destanovića više puta udario motkom nakon čega je ovaj preminuo. Zećović nakon toga Destanovićevo tijelo navodno stavio u Destanovićev automobil, s njim se odvezao do sela Međugor te ga bacio u bunar pored svoje kuće. Izvor je rekao da se sumnja da je Zećović nakon toga pobjegao u Njemačku.

Novinski portal Sandžak danas napisao je da je Destanović prije nestanka primio poruku s mobitela koji je navodno pripadao R. H. U toj je poruci stajalo da se ona želi s njime sastati. Međutim, ispostavilo se da se radilo o zasjedi. Na dogovoreno mjesto došao je veći broj muškaraca koji ga je zatim pretukao i usmrtio. Rođakinja Nusreta Destanovića rekla je da sumnja da je Sead Zećović orkestrirao zamku u koju je Destanović upao. "Sumnjamo da je ona to namjerno učinila u tandemu s bivšim mužem, ali još uvijek nismo sigurni zašto", rekla je medijima rođakinja Nusreta Destanovića.

Mediji su prenijeli i da su na benzinskoj crpki u selu Karajukića bunari, navodnom mjestu zločina, pronađeni tragovi krvi te da su forenzičari na automobilu Nusreta Destanovića također pronašli krv.

Policija je u subotu u večernjim satima zbog sumnje da su povezani s ubojstvom Nusreta Destanovića uhitila E. Dž. (19) iz Sjenice i E. H. (40) iz Novog Pazara. Sumnja se da je E. Dž. sudjelovao u teškom ubojstvu, a da je E. H. počinitelju ubojstva pružio pomoć. Sumnja se da su E. Dž. (19) i S. Z. (27) Nusretu Destanoviću 8. veljače nanijeli smrtne ozljede te da su njegovo tijelo zatim bacili u bunar u selu Međugor u općini Sjenica. E. H. je navodno S. Z.-u omogućio da nakon počinjenog djela boravi u njegovoj kući. Policija je uhitila i R. H. (27) iz Sjenice zbog sumnje da nije prijavila pripremanje kaznenog djela. Uhićenima je određen istražni zatvor u trajanju od 48 sati. Sumnja se da je Destanović bio u vezi s R. H., bivšom suprugom S. Z.-a, svoga rođaka i osobe koja ga je navodno ubila. S. Z. je navodno zbog veze Destanović i R. H. bio ljubomoran.

Blic navodi da je za R. H. prije godinu i pol dana skupljana humanitarna pomoć. Ona je medijima rekla da se nakon razvoda braka iz Sarajeva u rodno selo Bioc u Pešterskoj visoravni vratila bez ikakvih financijskih sredstava. Mediji su tada napisali da živi u jednoj sobi koju dijeli sa siromašnim roditeljima te svoje dvoje djece (5 i 2 godine). R. H. je rekla da njezino petogodišnje dijete ima problema s govorom te da mora ići na terapiju za koju ona nema novca. Nekolicina ljudi poslala joj je humanitarnu pomoć i R. H. je nakon toga preselila u adekvatniji smještaj.

Novinski portal Sandžak Danas objavio je video snimku na kojoj se navodno može vidjeti napad na Destanovića. Objavio je i snimku na kojoj se navodno vidi i kako Sead Zećović u autopraonici pije vodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:56