POTRESNO SUĐENJE

JEZIVO UBOJSTVO 'Otac je svoje anđele odjenuo u balerine, a zatim ih ugušio jastukom'

Charles Amon Mihayo (36) iz Melbournea priznao je danas na australskom sudu ubojstvo svoje dvije kćeri, četverogodišnje Savannah i trogodišnje Indiane, koje je prije stravičnog zločina odjenuo u balerine. Ubio ih je na Uskrs.

Kako se čulo na potresnom suđenju, monstruozni otac, inače državljanin Tanzanije, prije ubojstva malenih kćerkica na Googleovu je tražilicu upisao "kako ubiti bivšu ženu?".

Glavni tužitelj Gavin Silbert otkrio je da je Mihayo kćeri odjenuo u kostim balerina, snimao ih kako plešu na pjesmu "Let It Go" iz filma Frozen, a zatim ih ugušio jastukom. Nakon toga je mrtva tijela malenih djevojčica okupao, preodjenuo i nazvao policiju.

Tužitelj tvrdi da je između Mihaya i njegove bivše supruge postojalo neprijateljstvo zbog nesuglasica oko posjeta djece, a kad je otac saznao da bivša ima novog dečka, ubio je kćerkice iz osvete.

Mihayo je navodno kolegi na poslu kazao da razmišlja o načinima kako bi ubio bivšu suprugu, ali da bi prvo morao biti uvjeren da su kćerkice na sigurnom.

Četiri dana prije ubojstva googlao je "kako ubiti bivšu ženu?", otkrio je tužitelj Silbert.

Mihayov branitelj Tim Marsh nije pokušao opravdati zločin, ali je istaknuo da sud ne bi trebao ovaj zločin okarakterizirati kao ubojstvo s predumišljajem, podsjetivši na riječi koje je Mihayo kazao policiji nakon ubojstva.

- To se samo dogodilo, samo se dogodilo upravo tamo i tada - podsjetio je Marsh na iskaz svog klijenta.

Saslušanje će se nastaviti idućih dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:49