DRUGI UGAO

Ji li Biden opet pao pri silasku s aviona? Pojavio se novi video, Amerikanci tvrde: ‘To nije bio predsjednik...‘

Smatra se da je osoba koja se nespretno spustila jedan od djelatnika Bijele kuće.

Joe Biden

 Evan Vucci/Afp

Je li američki predsjednik Joe Biden opet imao nezgodu prilikom spuštanja niz avion i pao? Pitaju se to brojni američki mediji nakon snimke koja se pojavila prilikom njegova službena posjeta Poljskoj kad se nepoznata osoba strmoglavila niz rampu predsjedničkog Air Force One aviona.

Snimka pada pojavila se na društvenim mrežama i postala je hit među Bidenovim kritičarima koji su ga počeli ismijavati i incident pripisivati njegovoj starosti. Smatraju da više nije u stanju fizički obnašati funkciju prvog čovjeka Sjedinjenih Američkih Država. Ne bi to bio ni prvi njegov pada nakon nezgode prilikom vožnje bicikla prošle godine, ali i ranijeg spoticanja pri ulasku u avion. Pad su pokušali dokazati i fotografijom navodne modrice na predsjednikovom čelu.

Ipak, kako piše agencija AFP, osoba koja je pala u varšavskoj zračnoj luci Chopin nije bio 80-godišnji Joe Biden, dok je modrica zapravo bila pepeo razmazan u obliku križa zbog početka Pepelnice, a fotografiju biljega objavio je na društvenim mrežama poljski svećenik koji ga je napravio.

- Osoba koja pada na tom videu nije predsjednik Sjedinjenih Država - rekao je Sean Savett, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost SAD-a.

Tu tvrdnju potkrjepljuju fotografije i videozapisi Bidenova iskrcaja koje su objavile brojne medijske kuće. Na njima američki predsjednik izlazi niz rampu koja je pričvršćena za prednji, a ne stražnji ulaz gdje se dogodio pad. Taj pad emitirala je uživo i poljska TVN24 televizija, kao i Bidenova izlazak četiri minute kasnije. Isti slijed događaja prikazuje i ABC-ov prijenos uživo na Facebooku.

Smatra se da je osoba koja se nespretno spustila jedan od djelatnika Bijele kuće.

Iako nije pao, Joe Biden je na notornoj uzlaznoj rampi u Poljskoj doživio manju neugodnost. Dok se penjao krivo je procijenio visinu stepenice i spotaknuo se, no uhvatio je rukohvat i ostao stajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:07