‘MI NISMO TACOSI!‘

Jill Biden Latinoamerikance usporedila s tacosima, sad se ispričava: ‘Samo je htjela reći da ih sve jako voli‘

Za godinu dana potpora Joeu Bidenu pala je ipak s 55 na 26 posto među latinoameričkim biračima, pokazuje nedavna anketa Quinnipiaca

Jill Biden

 Nicholas Kamm/Afp

Prva dama Sjedinjenih Država Jill Biden ispričala se u utorak zbog toga što je nespretno usporedila Latinoamerikance s tacosima.

"Prva dama se ispričava, svojom je izjavom samo htjela izraziti divljenje i iskrenu ljubav prema latino zajednici", objavio je na Twitteru njezin glasnogovornik Michael LaRosa.

U govoru koji je u ponedjeljak održala u Teksasu supruga američkog predsjednika je pohvalila "raznolikost" američkog stanovništva podrijetlom iz zemalja Latinske Amerike, rekavši da je "raznoliko kao i male trgovine u Bronxu, lijepo kao cvijeće u Miamiju i jedinstveno kao tacosi za doručak u San Antoniju".

Osim usporedbe s tacosima - malim palačinkama od kukuruznog brašna tipičnim za meksičku kuhinju - koja je odmah naišla na kritiku, Biden je krivo izgovorila riječ "bodegas" (male trgovine).

"Mi nismo tacosi", reagiralo je Nacionalno društvo latinoameričkih novinara sa sjedištem u Washingtonu. "Nemojte nas svoditi na stereotipe".

Mnogi konzervativni zastupnici kritizirali su Biden ocijenivši da bi se liberalni mediji žestoko obrušili na republikance da je takva nesmotrenost došla iz njihovih redova.

"Ne čudi što Latinoamerikanci bježe iz Demokratske stranke!", komentirao je zastupnik Arizone Andy Biggs.

Jill Biden je posjetom Teksasu htjela privući latinoameričke birače koji tradicionalno u velikom broju glasaju za demokrate.

Za godinu dana potpora Joeu Bidenu pala je ipak s 55 na 26 posto među latinoameričkim biračima, pokazuje nedavna anketa Quinnipiaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 05:07