NIZ NELOGOĆNOSTI

JOCA AMSTERDAM Oslobođen zbog nelegalnog držanja oružja jer je sutkinja otišla na bolovanje

 Aleksandar Dimitrijević/Cropix

Sreten Jocić, poznat još po imenu Joca Amsterdam, vjerojatno ne prije dva mjeseca bio oslobođen optužbi za ilegalno posjedovanje oružja da sutkinja nije otišla na bolovanja, piše Blic.

Jocić je u veljači oslobođen optužbi zbog apsolutne zastare kaznenog djela koja je nastupila u siječnju.

U ponovljenom suđenju, Jocić je osuđen na deset mjeseci jer je policija još 2008. u njegovom automobilu pronašla pištolj za koji nije imao dozvolu.

Prvostupanjska presuda u tom postupku donesena je u srpnju 2013., nakon čega je uložena žalba. Nakon toga je uslijedio niz nelogičnosti.

Na Apleacionom sudu su naveli kako im je predmet dostavljen 4. listopada 2013. te da je dodijeljen sutkinji Slavki Mihajlović, piše Blic.

Poslije samo tjedan dana poslan je tužiteljstvu na razmatranje, nakon čega je vraćen u postupak. Međutim, 22. listopada sutkinja je otišla na dvomjesečno bolovanje, a predmet na kojem piše datum zastarijevanje ostao je zaključan.

- Sutkinja je nakon povratka s bolovanje odmah preuzela predmet i zakazala ročište za 14.1.2014.. Međutim, odgoda je nastupila jer Jocićev odvjetnik nije dobio poziv, a u žalbi je zahtijevao da prisustvuju na ročištu. Poziv mu nije uručen ni za sljedeće termine 23. i 24. siječnja, zbog čega je presuda donesena tek 18. veljače - saznao je Blic na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:01