BLAGI SIMPTOMI

Joe Biden (79) pozitivan na koronavirus, izolirat će ga u Bijeloj kući: ‘Počeo je uzimati Paxlovid‘

Bijela kuća će svakodnevno izvještavati o predsjednikovom stanju, dok on nastavlja obavljati dužnosti u punom obimu dok je u izolaciji

Joe Biden

 Brendan Smialowski/Afp

Američki predsjednik Joe Biden pozitivan je na covid-19, izvijestili su iz Bijele Kuće. Prema prvim informacijama, predsjednik ima blage simptome, a testirao se jutros.

"On je u potpunosti cijepljen i dobio je dvije ‘booster‘ doze i ima vrlo blage simptome", rekla je u priopćenju njegova glasnogovornica Karine Jean-Pierre.

"Počeo je uzimati Paxlovid. U skladu sa smjernicama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), on će se izolirati u Bijeloj kući i nastavit će u potpunosti obavljati sve svoje dužnosti tijekom tog vremena. Jutros je telefonski kontaktirao s članovima osoblja Bijele kuće, a sudjelovat će u planiranim sastancima u Bijeloj kući danas putem telefona i Zooma iz rezidencije", stoji u pripćenju koje je potpisala tiskovna tajnica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

U skladu s protokolom Bijele kuće u slučajevima pozitivnih testova na covid-19, koji nadilazi i smjernice CDC-a, Biden će nastaviti raditi u izolaciji dok test ne bude negativan, a nakon toga vratit će se normalnom radu. Zbog transparentnosti, kako stoji dalje, Bijela kuća će svakodnevno izvještavati o predsjednikovom stanju, dok on nastavlja obavljati dužnosti u punom obimu dok je u izolaciji.

"Prema standardnom protokolu za svaki pozitivan slučaj u Bijeloj kući, Medicinska jedinica Bijele kuće obavijestit će sve bliske kontakte predsjednika tijekom današnjeg dana, uključujući sve članove Kongresa i sve članove tiska koji su komunicirali s predsjednikom tijekom jučerašnjeg putovanja. Predsjednikov prethodni test na covid bio je u utorak, kada je imao negativan rezultat", navodi se na kraju priopćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:49