DEMOKRATSKI KANDIDAT

Joe Biden najavio da prije predsjedničkih izbora neće organizirati skupove

"Ovo je najčudnija kampanja u modernoj povijesti, čini mi se", naglasio je pred novinarima u Wilmingtonu
Joe Biden
 Alex Wong

Demokratski kandidat za američke predsjedničke izbore Joe Biden izjavio je u utorak da prati upute liječnika i da zbog pandemije covida-19 neće prije izbora organizirati predizborne skupove, za razliku od njegova protivnika, američkog predsjednika Donalda Trumpa.

"Ovo je najčudnija kampanja u modernoj povijesti, čini mi se", naglasio je pred novinarima u Wilmingtonu, u državi Delaware.

"Pratit ću upute liječnika, ne samo zbog sebe, već zbog zemlje. To znači da neću organizirati skupove", dodao je glavni demokratski suparnik na predsjedničkim izborima u studenome i nekadašnji potpredsjednik u mandatu predsjednika Baracka Obame.

Donald Trump, (74) je bio na udaru oštrih kritika zbog organiziranja skupa u Tulsi u Oklahomi, gdje se 20. lipnja okupilo više tisuća osoba u toj državi na jugu zemlje, u kojoj je zabilježen veliki broj oboljelih.

Joe Biden (77) je precizirao da se nije testirao na koronavirus jer nema simptoma i ne želi nekome preuzeti mjesto, ali će to učiniti "uskoro" kada organizira javne susrete.

Donald Trump i njegova ekipa za kampanju redovno se ismijavaju na račun Joea Bidena jer nije izlazio iz kuće u Wilmingtonu nakon naglog prekida kampanje sredinom ožujka zbog koronaviriusa.

Trumpova ekipa dovodi u pitanje njegove mentalne sposobnosti i tvrdi da se Biden skriva u podrumu kako ga nitko ne bi vidio.

Poznat po gafovima i pogreškama u improviziranim govorima, Biden je u utorak odbacio te optužbe i izjavio da nestrpljivo čeka sudjelovanje u tri debate s Donaldom Trumpom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:49