POMIJEŠAO LONČIĆE

Joe Biden slavodobitno ispalio: ‘Sada je očigledno, Putin gubi rat u - IRAKU!‘

Tijekom prikupljanja sredstava u utorak navečer, Biden je također rekao ‘Irak‘ kada je govorio o ratu u Ukrajini

Joe Biden

 Andrew Caballero-reynolds/Afp

Američki predsjednik Joe Biden napustio je Bijelu kuću u srijedu sa šalabahterom u ruci, na kojem je imao zapisano sve o Wagnerovom ustanku, no unatoč tome dogodio mu se veliki gaf.

Bidena su, naime, upitali koliko je ta pobuna oštetila ruskog predsjednika Vladimira Putina. Američki predsjednik odgovorio je da je Putin ‘apsolutno‘ oslabljen, ali da je teško reći u kojoj mjeri.

"On očito gubi rat u Iraku. On gubi rat kod kuće i postao je prognan od cijelog svijeta", rekao je 80-godišnji Biden, jasno misleći na Ukrajinu.

Fotografi su na travnjaku Bijele kuće snimili njegovu karticu s tekstom koju je držao, a na njoj je pisalo ‘Dnevni sažetak vijesti‘ s navedenim datumom. Počelo je s ‘Wagner - Rusija‘ među temama za razgovor, a vidi se i rečenica "Ovo je bila interna ruska stvar."

image

Joe Biden s dnevnim rasporedom i bilješkama u ruci

Al Drago/Upi/Profimedia/Al Drago/upi/profimedia

Tijekom prikupljanja sredstava u utorak navečer u predgrađu Marylanda, Biden je također rekao ‘Irak‘ kada je govorio o ratu u Ukrajini.

"Razmislite o ovome: da vam je netko rekao, a ni moje osoblje nije bilo sigurno u to, da ćemo uspjeti okupiti cijelu Europu koja ne odobrava napad na Irak i postići to da NATO bude ujedinjen, mislim da bi vam rekli da to nije vjerojatno. Jedina stvar na koju je Putin računao je da će uspjeti podijeliti NATO savez", rekao je Biden.

Podsjetimo, sukob šefa Wagnera Prigožina i ruskog vojnog vrha došao je do nasilnog vrhunca prošlog vikenda kad su njegove snage zauzele ključni vojni stožer u južnoj Rusiji, a zatim krenule na sjever kako bi zaprijetile glavnom gradu. Satima kasnije Kremlj je objavio da će on otići u Bjelorusiju i da Rusija neće krivično goniti ni njega ni članove skupine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:41