OBRAĆANJE JAVNOSTI

Joe Biden: ‘Znali smo da će ovo potrajati, moramo biti strpljivi, ali na dobrom smo putu!‘

Prema sadašnjim rezultatima, Biden je osvojio 223 elektorska glasa, a Donald Trump 174
 Angela Weiss/AFP

Kandidat Demokrata za američkog predsjednika Joe Biden obratio se se javnosti iz Delawarea. Prema sadašnjim rezultatima, Biden je osvojio 223 elektorska glasa, a Donald Trump 174 i utrka za predsjednika SAD-a izgleda da će potrajati još neko vrijeme. Toga je svjestan i Biden, a to nije rasplet kakav je očekivao.

- Dobro se osjećamo. Ovdje sam kako bih vam rekao da vjerujem da smo na putu da dobijemo ove izbore. Znali smo da će ovo potrajati. Morat ćemo biti strpljivi dok sve ne završi, dok se svaki glas ne prebroji. Ali dobro se osjećamo oko toga. Još smo u igri u Georgiji, to nismo očekivali. Jako dobro se osjećamo i oko Michigana - rekao je Biden dodavši da je svjestan da večeras neće biti pobjedničkih govora.

- Usput, trebat će vremena za prebrojavanje glasova, ali pobijedit ćemo i u Pennsylvaniji. Rezultate ćemo znati najranije ujutro, ali ni ja ni Trump ne možemo proglasiti pobjedu, to odluka je na američkim građanima. Hvala svima koji su izašli na izbore i glasali. Zahvalan sam svim volonterima i svima kjoji su sudjelovali u ovom demokratskom procesu. Hvala, hvala, hvala. Kako mi je govorila moja baka: nastavi vjerovati. Nastavite vjerovati, ljudi, mi ćemo pobijediti, poručio je Joe Biden javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:50