OSJEĆA SE DOBRO

Johnson će vladu dva tjedna voditi putem Zooma: ‘U formi sam kao rotvajler, pucam od antitijela‘

Određena mu je samoizolacija pošto je zastupniku Leeju Andersonu, s koji je proveo 35 minuta na sastanku, potvrđena zaraza covidom
Boris Johnson 
 JUSTIN TALLIS/AFP

Britanski premijer Boris Johnson rekao je da se osjeća odlično nakon što je bio u kontaktu sa zaraženom osobom i da će voditi vladu putem Zooma za vrijeme dvotjedne samoizolacije u Downing Streetu.

Johnsonov najnoviji kontakt s covidom-19 uslijedio je nakon turbulentnog tjedna u kojemu je smijenjen njegov najutjecajniji savjetnik Dominic Cummings.

Johnson će se iz stana iznad svog ureda u Downing Streetu morati suočiti sa smrtonosnom epidemijom koronavirusa u zemlji i ovladati diplomacijom kako bi se u zadnji trenutak postigao sporazum o odnosima s EU-om nakon brexita.

"U formi sam kao mesarski pas (rotvajler) - osjećam se odlično", rekao je nasmijani Johnson u video tvitu. "Pucam od antitijela", dodao je 56-godišnji Johnson. "Puno toga imam za reći putem Zooma i drugih sredstava elektroničke komunikacije", istaknuo je britanski premijer.

Johnson je u nedjelju objavio da mu je određena samoizolacija pošto je zastupniku Leeju Andersonu, s koji je u četvrtak proveo 35 minuta na sastanku, potvrđena zaraza koronavirusom.

"Dobro je, pun je energije", rekao je ministar zdravstva Matt Hancock za Sky News. "On će, uopće ne sumnjam, ovaj tjedan gurati stvari naprijed putem Zooma".

Johnson je u ožujku bio pozitivan na koronavirus i istovremeno pokušavao raditi te "poricati" oboljenje, ali je na kraju primao kisik na intenzivnoj njezi i bio odsutan gotovo mjesec dana.

Poslije je izjavio da se borio za život dok se država pripremala za nezamislivo - moguću smrt aktualnog premijera.

Johnson je više puta rekao da ga je to iskustvo promijenilo. Često je govorio da treba smršaviti jer je dosegao 112 kilograma, a što smatra prevelikom kilažom za muškarca visine 178 centimetara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 04:19