ODRIČE SE PREMIJERSKIH AMBICIJA?

Johnson kaže da će Cameron vladati još dugo

David Cameron će biti britanski premijer još "vrlo dugo", smatra londonski gradonačelnik Boris Johnson, koji vjeruje i da će konzervativci pobijediti na izborima 2015. godine.

- Ako pogledate što se događa u Britaniji, ono što nudi Laburistička stranka je sramotno tanko. Nije uopće jasno za što se zalažu Ed Milliband i njegovi momci, pa mislim da će David Cameron ostati na svom položaju još vrlo dugo – rekao je Johnson.

Riječ je o dosad najjačoj podršci koju je Cameronu dao Johnson, o kojem se već neko vrijeme spekulira da bi se i sam mogao kandidirati za premijera, piše Daily Telegraph. No, neki promatrači smatraju da je moguće da Johnson pokušava podići očekivanja od idućih izbora kako bi mu bilo lakše ukloniti Camerona s čela stranke u slučaju da konzervativci na kraju ne uspiju osvojiti apsolutnu većinu u parlamentu i budu ponovno prisiljeni ući u koaliciju.

Osim na lidera laburista Milibanda, obrušio se Johnson u intervjuu za australski radio i na ljevicu općenito.

- Ljevica nigdje u svijetu, ni u Americi, ni u Britaniji, ni u Europi, nigdje nije ljevica proizvela novu kritiku tržišne ekonomije koja bi vrijedila i nakon bankarske krize. Cvilili su zbog banaka i cvilili su zbog bogataša, ali nikad zapravo nisu došli s novim rješenjem, s putem naprijed. Sve što smo imali je bio pokret Occupy s nekoliko šatora, a to nije bilo bogzna što – rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:28