RIZIK ZA SIGURNOST

Johnson se našao u nezgodnom problemu: Njegov broj mobitela 15 je godina objavljen na internetu

Ispostavilo se kako Johnson još uvijek koristi broj koji je bio naveden u jednom priopćenju za javnost još 2006. godine.
 Phil Noble/AFP

Broj mobitela britanskog premijera Borisa Johnsona bio je dostupan na internetu posljednjih 15 godina, prenosi BBC.

Naime, ispostavilo se kako Johnson još uvijek koristi broj koji je bio naveden u jednom priopćenju za javnost u vrijeme dok je bio ministar visokog obrazovanja u sjeni 2006. godine.

Isto priopćenje u kojem se navodi kako ga novinari mogu kontaktirati na broj ureda ili njegovog mobitela bio je dostupan na internetu još ove godine.

Prošlog je tjedna zastupnica laburističke stranke, Rachel Hopkins, kazala kako dostupnost njegovog broja javnosti opasnost za sigurnost, lobiranje te rizik za ucjenu ood strane ljudi koji su ga mogli direktno kontaktirati.

Iz Ureda premijera odbili su komentirati dostupnost Johnsonovog broja mobitela.

Britanski premijer proteklih je tjedana kritiziran zbog načina na koji koristi mobitel, a bilo je kritika i na njegove razmjene poruka s biznismenom Sir Jamesom Dysonom početkom pandemije vezano uz respiratore te poruke koje je razmjenjivao sa saudijskim prestolonasljednikom Mohammedom bin Salmanom, a koje su procurile u javnost.

Kada je novinska agencija PA pokušala nazvati broj u četvrtak navečer, dobili su govornu poštu s porukom da je telefon isključen te 'da pokušaju kasnije ili pošalju poruku'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:20