UOČI OSTAVKE

Johnson se posljednji put kao premijer oprostio s ‘prijateljem‘ Zelenskim: ‘Možete i pobijedit ćete‘

Johnson je Zelenskom rekao da je bila privilegija podržavati ga te su se dogovorili da će ostati u kontaktu kao bliski prijatelji

Volodimir Zelenski i Boris Johnson

 Ukrainian Presidency/Anadolu Agency Via Afp

Boris Johnson je odao počast ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom i ukrajinskom narodu u svome posljednjem premijerskom telefonskom pozivu u ponedjeljak, rekavši da mogu i da će poraziti Rusiju te obećavši da će ostati u kontaktu kao prijatelji.

"Premijer je razgovarao s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskijem kako bi mu zahvalio za njegovo vodstvo i prijateljstvo. Premijer je jasno dao do znanja kako vjeruje da predsjednik Zelenski i njegov narod mogu i da će pobijediti u ratu u Ukrajini", rekao je glasnogovornik Downing Streeta.

"Premijer je rekao predsjedniku Zelenskom da je bila privilegija surađivati s njime i podržavati ga te su se dvojica čelnika dogovorila da će ostati u kontaktu kao bliski prijatelji", dodao je glasnogovornik.

Johnson će u utorak službeno dati ostavku na mjesto premijera na kojem će ga naslijediti ministrica vanjskih poslova Liz Truss.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:45