'PROTIV POLITIČKE KOREKTNOSTI'

JORDAN PETERSON NAJAVIO BITKU PROTIV CENZURE Osniva novu web stranicu na kojoj će mu prvi suradnik biti ekstremist koji je sablaznio Britaniju

 
 Getty images

Kontroverzni profesor psihologije Jordan Peterson iz Toronta, omiljen među desničarima zbog svojih stavova, pokreće novi web-site posvećen, kako kaže, borbi protiv cenzure. Kako je najavio, njegova nova web stranica uklonit će uvredljivi sadržaj svojih suradnika jedino ako dobiju izravni nalog američkog suda.

Peterson je najavio da je na testiranje novog web-sitea već pristao Carl Benjamin, propali kandidat za Europski parlament iz redova brexitovske stranke UKIP, koji je zgranuo javnost svojim razmišljanjima bi li silovao parlamentarnu zastupnicu laburista Jess Phillips.

Web-stranica Thinkspot bit će dostupna isključivo pretplatnicima, slično poput Patreona, koji Petersonu već donosi 80.000 dolara mjesečno. Kako je Patreon uklonio neke izraženije ultradesničare sa svojih stranica, Peterson se bacio na osmišljavanje alternative.

Peterson sebe opisuje kao "profesora protiv političke korektnosti". Sveučilište u Cambridgeu ove je godine povuklo poziv Petersonu da dođe predavati kao gostujući profesor zbog otpora studenata i drugih profesora.

Njegov polemički sraz sa slovenskim filozofom Slavojom Žižekom nedavno je privukao veliku pozornost svjetske javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:06