STIŽU NOVE BROJKE

Još četiri tijela pronađena u ruševinama zgrade u Miamiju, 156 ljudi još se smatra nestalima

U subotu kasno navečer objavljena su imena još triju identificiranih žrtava, a u petak još jedne žrtve, 54-godišnje žene
Spasioci tragaju za preživjelima
 Giorgio Viera/AFP

Spasioci na Floridi pronašli su još četiri tijela u ruševinama zgrade Champlain Towers, te je sad ukupno devetero poginulih, a 156 osoba smatra se nestalima nakon što se zgrada u Surfsideu srušila u četvrtak rano ujutro.

Još četiri tijela pronađena su U ruševinama nebodera u Surfsideu na Floridi koji se srušio u četvrtak ujutro nađena su još četiri tijela.

“Ulažemo sve moguće napore kako bismo identificirali nova tijela koja smo pronašli”, rekla je gradonačelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava u nedjelju na konferenciji za tisak.

U subotu kasno navečer objavljena su imena još triju identificiranih žrtava, a u petak još jedne žrtve, 54-godišnje žene koja je živjela u jednom od stanova.

Nekoliko blokova dalje od mjesta nesreće, vjernici se okupljaju u obližnjoj crkvi kako bi oplakivali žrtve i molili za nestale, između ostaloga i za jedanaestogodišnju djevojčicu, čija se čitava obitelj također smatra nestalom.

Gradonačelnik Surfsidea Charles Burkett rekao je kako vjeruje da se radi na tome da članovi obitelji nestalih mogu doći bliže ruševinama kako bi se molili za nestale i oplakivali žrtve.

Snimci iz zraka pokazuju da se na mjestu nesreće trenutno nalaze barem dvije dizalice i dva rovokopača. Na pitanje o tome hoće li se iz akcije spašavanja prijeći na sanaciju, gradonačelnik Burkett rekao je da ne. Iako se na lokaciji nalazi teška mašinerija, “to će do daljnjega biti akcija spašavanja”.

“Nećemo stati sve dok iz ruševina ne izvučemo sve stanare", poručio je Burkett.

Gradonačelnica Danielle Levine Cava u nedjelju je iz zapovjednog centra poručila da službe imaju "vrlo otvorene razgovore" s obiteljima nestalih o tome da postoji mogućnost da se ne pronađu novi preživjeli.

“Vatrogasci i ostali koji im daju informacije vrlo su izravni u svom izvještavanju u vezi s trenutnom situacijom, i nastavljaju s potragom. I dalje se svi nadamo da ćemo te ljude pronaći, ali svjesni su toga da pronalazimo tijela, čak i dijelove tijela, tako da se pripremaju na to”, rekla je Levine Cava za Miami Herald.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:29