NOVI IZAZOV

JOŠ JEDNA AKCIJA PREPLAVILA INTERNET Ovoga se puta ne polijevaju kantom ledene vode...

Taman kad ste pomislili da je sigurno otići na društvene mreže bez da vas dočekaju zvijezde, ali i brojni anonimci koji se zalijevaju kantama ledene vode, virtualnim svijetom zavladala je nova 'humanitarna pošast'.

Akciju WakeUpCall pokrenuo je Unicef u nadi da će prikupiti novac za izbjeglice u Siriji. Sve koji se uključe zamolili su i da snime jedan selfie, ali obavezno netom nakon što se probude.









Ovaj 'selfie bez šminke i pretvaranja' odmah je zaživio, a poseban odjek ima među poznatima koji i inače vole na društvenim mrežama dijeliti svoju intimu.

Britanski komičar Stephen Fry odmah se uključio u akciju pa je na Twitteru njegov 'pospani look' vidjelo preko 7.000 pratitelja.









Tom Hiddleston, glumac iz filma Stevena Spielberga 'War Horse', također se fotografirao u krevetu netom nakon što se probudio. On je, pak, da učini isto izazvao lijepu glumicu Emmu Watson.

Novac prikupljen za vrijeme trajanja akcije ići će u Unicefov Fond za krizu u Siriji. Organizatori se nadaju da će akcija imati jednak uspjeh kao i Ice Bucket Challenge pomoću koje je prikupljeno oko 7 milijuna funti.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 20:46