SIGURNOSNI RIZIK

Još jedna europska država zabranila TikTok članovima svoje vlade: Morat će izbrisati kontroverznu aplikaciju

Očekuje se da će ministri i kancelar Vojvodstva Lancaster, Oliver Dowden, tu odluku objaviti tijekom četvrtka

Ilustrativna fotografija

 Celal Gunes/Anadolu Agency Via AFP

Aplikacija TikTok bit će zabranjena na telefonima članova britanske vlade, a očekuje se da će ministri i kancelar Vojvodstva Lancaster, Oliver Dowden, tu odluku objaviti tijekom četvrtka. Ovakav potez trebao bi potaknuti članove vlade i dužnosnike da izbrišu kontroverznu aplikaciju za dijeljenje videa i na svojim privatnim telefonima.

Podsjetimo, obavještajne službe identificirale su sigurnosne rizike na TikToku, a najavljeno ograničenje korištenja aplikacije proizašlo je iz zabrinutosti oko toga da bi vlasti u Pekingu preko vlasničke tvrtke ByteDance, čije je sjedište u Kini, mogle pristupati osjetljivim podacima korisnika.

I SAD, EU te Kanada ne žele da njihovi službenici koriste aplikaciju na svojim radnim uređajima, prenosi Daily Mail.

Administracija američkog predsjednika Joea Bidena zaprijetila je da će zabraniti TikTok u SAD-u, ako njegov kineski vlasnik ne proda svoje udjele u aplikaciji. Republikanci su nedavno upozorili kako TikTok predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti zbog načina na koji prikuplja podatke od američkih građana. Zasad još nije jasno jesu li američki savezni dužnosnici tvrtki ByteDance dali rok za prodaju svojih udjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:35