MONSTRUM IZ AUSTRIJE

Josef Fritzl izlazi iz zatvora u starački dom?! Notorni zločinac promijenio je ime, kažu i da je dementan...

Novi psihijatrijski izvještaj o Fritzlu, koji boluje od demencije, kaže da on više ne predstavlja opasnost za javnost

Josef Fritzl 

 Robert Jaeger/Afp

Josef Fritzl, monstrum iz Austrije koji je svoju kćer 24 godine držao zatočenu u podrumum silovao je i s njom dobio sedmero djece, možda će biti premješten iz strogo čuvanog zatvora, javljaju austrijski mediji, prenosi BBC.

Fritzl, koji sada ima 88 godina, 2009. je osuđen na doživotni zatvor nakon otkrića slučaja koji je šokirao svijet.

Austrijska televizija ORF javlja da novi psihijatrijski izvještaj o Fritzlu, koji boluje od demencije, kaže da on više ne predstavlja opasnost za javnost. To znači da sud sada može odlučiti hoće li biti premješten u običan zatvor.

Fritzl se trenutno nalazi u ustanovi visoke sigurnosti za mentalno poremećene prijestupnike u zatvoru Stein u gradu Krems an der Donau.

U Austriji osuđenici na doživotni zatvor mogu podnijeti zahtjev za uvjetni otpust nakon odsluženja 15 godina kazne. Prema tom zakonu, Fritzl ove godine ima pravo podnijeti takav zahtjev za uvjetni otpust.

Pravni stručnjaci kažu da je moguće da mu se to i odobri. To znači da bi Fritzl, koji je u međuvremenu promijenio i ime, mogao biti premješten u starački dom, piše BBC.

Prošle je godine regionalni sud presudio da Fritzl više nije opasan te da ga se može premjestiti u standardni zatvor, no Viši regionalni sud u Beču kasnije je blokirao tu odluku.

Podsjetimo, slučaj Fritzl otkriven je u gradu Amstettenu 2008. godine te je opisan kao jedan od najgorih u austrijskoj kriminalnoj povijesti.

Josef Fritzl je osuđen za ubojstvo jednog od svoje djece te za zanemarivanje, silovanje, incest i porobljavanje svoje kćeri. Njegova kći i njezina djeca nakon svega su preuzeli nove identitete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:44