ZAVRŠILA U BOLNICI

Jovanka boluje od karcinoma dojke koji nije liječen?

Direktor Kliničkog centra Srbije kazao je kako Jovanka ima otvorene rane na prsnom košu koje ukazuju na maligno oboljenje

Jovanka Broz (89), bivša prva dama Jugoslavije, primljena je jučer u beogradski Urgentni centar u vrlo lošem stanju, a liječnici se još uvijek bore za njezin život.

- Jovanka Broz primljena je u stanju dehidriranosti i u pospanom stanju. Ima dekubitis od dugotrajnog ležanja, a i gojazna je. Ima rane na dojci i na bokovima. Stigla je u zapuštenom stanju, i fizički i higijenski. U takvom stanju nalazi se osoba koja se danima nije uredno hranila niti pila tekućinu. Vidi se i da se duže vrijeme nije prala - rekao je za Kurir dr. Miljko Ristić, direktor Kliničkog centra Srbije.

NALAZ LIJEČNIKA 'Jovanka Broz ima ranu nepoznatog porijekla na prsnom kosu i rane od lezanja'

Kazao je i kako otvorene rane na prsnom košu ukazuju na maligno oboljenje, javlja novosti.rs.

- Zdravstveno stanje Jovanke Broz je ozbiljno. Može sama disati, nema potrebe za respiratorom, samo joj dajemo kisik preko maske. Priključena je na infuziju. Ima otvorene rane na dojci koje ukazuju na malignu bolest. Napravljene su analize, provjeravamo je li anemična i ima li patoloških promijena na plućima, jetri i drugim organima. Čekaju se rezultati. Radit ćemo ultrazvuk dojke, biopsiju, a najvjerojatnije i mamografiju - iznio je Ristić najnoviju informaciju o zdravstvenom stanju nekadašnje prve dame Jugoslavije.

Neslužbeno, Jovanka je teško oboljela od karcinoma koji nije liječen. Operacija je izvršena, a kirurzi su odstranili rak. Jovanka je na aparatima i nije u budnom stanju, piše alo.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:45