MEDIJSKI RAT

JOVANOVIĆ: 'Za članstvo u Nacionalnom forumu uvjet je nacionalnost' GABRIĆ: 'Nećete naći partnera za svađu!'

'Od ministra znanosti očekuje se da u svojoj komunikaciji bude na razini akademske zajednice'
 Arhiva CROPIX

Nakon što je pročitao intervju osnivača Nacionalnog foruma Nikice Gabrića u Novom listu, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović osjetio se prozvan Gabrićevim izjavama te mu je odlučio uzvratiti na svojem Facebook profilu.

- Kaže Gabrić "...Jovanović, pametan, ali ne razumije da njegova reforma s njim na čelu ne može dobiti konsenzus nikada... "! To je u biti isto što je u svojoj diskriminatornoj izjavi "o Jovanoviću koji zato što je Jovanović ne smije biti minstar obrazovanja u Hrvatskoj " izjavio u svojem poznatom izljevu mržnje Zdravko Mamić! Samo je to Gabrić zapakirao u celofan! Tužno od jednog liječnika koji poziva na prestanak podjela lijevo i desno, ali izgleda to čini samo na riječima! Nacionalni forum u kojem je za bavljenje politikom izgleda jedan od preduvjeta i nacionalnost, poručuje Nikica Gabrić, napisao je Jovanović.

Nikica Gabrić: Ministre, tema je promašena!

Nikica Gabrić na Jovanovićeve optužbe reagirao je priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

- Željko Jovanović promašio je ne samo loptu, nego i cijelu utakmicu. U svim mojim javnim istupima ne može ni on niti bilo tko drugi naći uporište za svoju tvrdnju da ja o ljudima prosuđujem na temelju njihove nacionalnosti. Nacionalna pripadnost nikada nije bila u mojem životu, niti će biti, moja odrednica spram čovjeka. Isto tako u Nacionalnom forumu, kao mjestu okupljanja svih ljudi koji žele dobro ovoj zemlji, nacionalnost nije mjerilo. Jedino su važni volja, želja i spremnost na neumorni rad za boljitak naše zemlje.

- Čak štoviše, kada je o Želju Jovanoviću riječ, među prvima sam ga branio ( u emisiji na Z-1 televiziji) od neprimjerenih napada Zdravka Mamića i nastavit ću to činiti i dalje. Ministar Jovanović, nažalost, svoju okolinu percipira isključivo kao niz neprijatelja. Njegova nemogućnost pronalaženja dijaloga, kompromisa i dodirnih točaka doprinijela je eroziji hrvatskog obrazovnog sustava. Politika sukoba i povišenih tonova nikada ne može rezultirati uspješnim reformama, zajedničkim dogovorima i boljoj budućnosti naših školaraca.

- Od ministra znanosti, obrazovanja i sporta očekuje se da u svojoj komunikaciji bude na razini akademske zajednice koju zastupa. Ministre Jovanoviću, u meni nemojte tražiti niti ćete naći partnera za sukob i svađu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:40