DOLAZI IZ UAE-A

Juan Carlos I. dolazi u kratki posjet Španjolskoj nakon dvije godine u egzilu

Kralj želi redovito posjećivati svoju obitelj i prijatelje u privatnom aranžmanu...

Juan Carlos I.

 Alberto Simon/dydppa/Shutterstock Editorial/Profimedia/Alberto Simon/dydppa/Shutterstock Editorial/Profimedia

Bivši španjolski kralj Juan Carlos I., koji je u egzilu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od kolovoza 2020. nakon optužbi za malverzacije, posjetit će zemlju u četvrtak prvi puta u dvije godine, objavila je u srijedu Kraljevska palača.

Juan Carlos I. objavio je "svoju odluku da posjeti Španjolsku od 19. do 23. svibnja", pojasnila je palača koja precizira da će bivši kralj biti u Sanxenxu u Galiciji a potom otputovati u Madrid.

Tom prigodom susrest će se sa sinom, kraljem Filipom VI. i njegovom suprugom Sofijom i drugim članovima obitelji, prije nego odleti za Abu Dhabi gdje je sada njegovo stalno boravište, dodala je palača..

Kralj želi redovito posjećivati svoju obitelj i prijatelje u privatnom aranžmanu, dodaje se u priopćenju.

Juan Carlos I. koji je abdicirao 2014. u jeku skandala, napustio je Španjolsku u kolovozu 2020. nakon više kompromitirajućih otkrića o njegovu stilu života i nejasnom podrijetlu imovine.

Tri istrage protiv njega u Španjolskoj konačno su obustavljene početkom ožujka, čime je otvoren put za njegov mogući dolazak u Španjolsku.

Prije nego je Juan Carlos I. otišao u egzil, Filip VI. odlučio je ne prihvatiti njegovo nasljedstvo i povući mu godišnju alokaciju od gotovo 200.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:42