ŽENSKAROŠ NA TRONU

JUAN CARLOS JE SPAVAO S 1.500 ŽENA Udvarao se i princezi Di, a sa ženom postelju ne dijeli već 35 godina

(FILES) - This file picture taken on May 22, 2004 shows Queen Sofia and King Juan Carlos of Spain leaving the Almudena cathedral after the wedding of Spanish Crown Prince. Spanish King Juan Carlos will abdicate in favour of his son Prince Felipe, the nation announced on June 2, 2014, ending a 39-year reign that ushered in democracy but was was later battered by royal scandals. The 76-year-old monarch, crowned in November 1975 after the death of General Francisco Franco, is stepping down dogged by health woes and with his popularity deeply eroded by scandals swirling around him and his family. AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE
 PEDRO ARMESTRE / 2004 AFP

Španjolski kralj Juan Carlos jučer je objavio da će se odreći prijestolja u korist svoga sina Felipea.

Jedan od najpopularnijih monarha u svijetu, zaslužan za uvođenje demokratskog sustava u Španjolskoj nakon diktature Francisca Franca, prepušta vlast nakon 39 godina vladavine, a pažnja medija sada se preusmjerava na njegovu obitelj i neuvjerljivi brak.

Prije dvije godine objavljena je knjiga autorice Pilar Eyre, koja sugerira kako je Juan Carlos bio veliki ženskaroš koji je spavao sa 1.500 žena, a među ostalim se udvarao i britanskoj princezi Diani.

Navodno se to dogodilo tijekom blagdana što su ga princ Charles i princeza od Walesa proveli u kraljevskoj palači na Majorci sa svojim sinovima, kao gosti kralja Juana Carlosa i kraljice Sofije.

Pilar Eyre tvrdi da se kralj Juan Carlos udvarao Diani, kojoj je tada bilo samo 25 godina.

Diana je nijekala da se bilo što dogodilo između njih, no priznala je da je Juan Carlos bio šarmantan te možda pretjerivao sa svojom pažnjom.

Iako je njegovo udvaranje Diani naišlo na zid, kralj koji voli lov, vožnju helikopterom, jurenje brodicama, nikada nije imao problema s privlačenjem suprotnog spola.

Javna je tajna u Madridu da je Juan Carlos je pohotnik i ženskaroš, a jedina žena s kojim rijetko provodi vrijeme je njegova supruga, kraljica Sofija, čiji je brat bivši kralj Grčke, Konstantin II.

Prije dvije godine otkriveno je kako par ne dijeli postelju već 35 godina. Najveće poniženje kraljica Sofija doživjela je nekoliko mjeeci nakon što je Juan Carlos postao kralj.

Rekao je supruzi da ide u lov, no njoj je bilo sumnjivo što se toliko dotjerivao da ga je odlučila iznenaditi na imanju. Sa djecom je stigla usred noći, otvorila vrata kući, projurila pokraj slugu i preskakujući stepenice stigla do sobe. Kada je otvorila vrata imala je što vidjeti. Uhvatila je supruga u preljubu sa španjolskom glumicom.

Mnogi tvrde kako par otada vodi odvojene živote, a kralj nije promijenio svoje navike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:21