NEVJEROJATAN SLUČAJ

Julija Adlešič si je odrezala ruku kako bi dobila novac od osiguranja. Sve je priznala, ide u zatvor

Slovenski sud na temelju priznanja okrivljenih odredio im je uvjetnu zatvorsku kaznu u ponovljenom postupku

Julija Adlešič

 Marko Feist/slovenske Novice

U Sloveniji je nastavljeno suđenje u "slučaju odrezana ruka". gdje su Julija Adlešič, njen partner Sebastien Abramov te njegovi roditelji Tinka Huskić Colarič i Gorazd Colarič priznali krivnju u jednim od bizarnijih sudskih procesa u toj zemlji. Sud im je izrekao kaznu od godine i šest mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine.

Tužiteljstvo im je na teret stavilo produljeno kazneno djelo prijevare i pomaganja u kaznenom djelu prijevare na štetu pet osiguravajućih kuća koje su im, nadali su se, trebale isplatiti 1.17 milijun eura odštete za slučaj nesreće koju su sami inscenirali. Optuženi su oslobođeni plaćanja sudskih troškova radi loše financijske situacije, javlja 24.ur.

Pri određivanju kazne sud je prihvatio prijedlog tužiteljstva koje je s optuženima postiglo nagodbu o priznanju krivnje. Svi optuženi na početku ponovljenog suđenja ustrajali su na tomu da nisu krivi, no danas su ipak priznali krivnju što je sutkinja Marjeta Dvornik uvažila rekavši kako se radi o važnom preobratu u postupku te dodala da su priznanja bila dobrovoljna.

Dodala je da su počinjena kaznena djela odraz vrijednosti u našem društvu koje se sve više okreće materijalnim vrijednostima.

- Očito je na prvom mjestu htjeti imati što više novca - rekla je sutkinja uz opasku da se za pridobivanje sredstava više ne biraju sredstva.

Optuženi nisu bili prisutni na izricanju presude ali su se javnosti obratili njihovi odvjetnici.

- Ponuda tužiteljstva bila je takva da bi ju prihvatio svaki razuman čovjek, pogotovo glede toga da je Abramov u zatvoru proveo svega šest dana te neće imati nikakvih troškova - kazao je njegov odvjetnik Mitja Pavčić.

Odvjetnik Julije Adlešić Boris Grobelnik kazao je pak da ona ponajprije želi nastaviti živjeti u miru te se maknuti od medijskog pritiska.

Riječ je o jednim od bizarnijih pokušaja prevare osiguranja u Sloveniji. Prema sudskim podacima, Adlešić si je odrezala ruku no prethodno se osigurala u čak pet osiguravajućih kuća, nadajući se da će dobiti visoku odštetu. U prvom postupku osuđena je na dvije godine zatvora, dok je njen partner koji ju je navodno nagovorio na taj čin dobio tri godine, javlja 24.ur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:15